Suriyeli Ailenin Dramı

Suriyeli Ailenin Dramı

SURİYE'deki savaştan kaçıp Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne yerleşen 5 kişilik Horo ailesi, tek göz odalı bir evde yaşamaya çalışıyor.

A+A-

İSLAM DÜZENCİ - YÜKSEKOVAGÜNDEM

Ülkelerindeki iç savaştan kaçan Suriyeli Horo ailesi, bir ay önce Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne yerleşti. Tek göz bir odada 2 çocuğu, kız kardeşi ve eşi ile birlikte yaşam mücadelesi veren Hadi Horo, iş bulup çalışamadığı için zorluk çektiklerini söyledi. Komşuların verdiği yiyeceklerle geçindiklerini belirten Horo, "Savaştan kaçtık ailemizi, her şeyimizi geride bıraktık. Eviminin kapısını bile kapatmadan çıktık. Yoğun top atışları altında ancak canımızı kurtardık. Bir ay önce Yüksekova'ya yerleştik. Geçinmek için çalışmak istiyorum ancak iş bulamıyorum. Çok zor durumdayız" dedi.

'ÇOCUKLARIM ÇOK ETKİLENDİ'

Çocuklarının halen savaş psikilojisinden kurtulamadığını anlatan Horo, 7 yaşındaki kızının geçen hafta ilçede çıkan olaylardan çok etkilendiğini ve ağlayarak annesine sarıldığını söyledi. Çalışamadığı için paralarının olmadığını belirten Horo, çocuklarının dışarda gördüklerini istediğini belirterek, "Çocuklarımı çıkarttığım zaman dükkan önünde gördükleri eşyalar için ağlıyorlar. Alacak param olmadığı için çocuklarımı evde tutuyorum" dedi.





 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.