Sürücü adayları sürüş simülatörü ile eğitiliyorlar

Sürücü adayları sürüş simülatörü ile eğitiliyorlar

Yüksekova’da ehliyet almak için Aytest sürücü kursuna başvuran adaylar, sürüş simülatörü sayesinde araç kullanmayı erken öğreniyorlar.

A+A-

Yüksekova'da ehliyet almak isteyenlerin uğrak adresi olan Aytest Sürücü Kursu, teknolojik imkanları kullanarak kursiyerlerine eğitim veriyor. Ferah ve donanımlı sınıfların mevcut olduğu sürücü kursunda, uygulamalı eğitim ön planda tutuluyor. Kursiyerlerin yeterli bilgi ve beceriye sahip olarak trafiğe çıkarılması hedefleniyor. Sürücü kursunda bulunan simülatör eğitim aracı ile daha önce araç kullanmayan veya araç fobisi olan kursiyerler eğitiliyor.Simülatör eğitim aracı ile sürücü adaylarının büyük kazanımlar elde ettiğini kaydeden kurs kurucusu Engin Altan; “Biz öğrencilerimizi bununla eğittiğimiz zaman gerçek trafiğe götürdüğümüzde tamamıyla araca hakim oluyor. Bu eğitim sistemde 2 saat ancak biz öğrencimizin psiko-motor becerisine göre bazen 4-5 saate kadar çıkarabiliyoruz" ifadelerini kullandı.Daha önce hiç araç kullanmayan birisinin bu eğitimden sonra trafikte çok rahat ilerlediğini kaydeden Altan, "Simülatör eğitimin ardından 14 saat de direksiyon eğitimi veriyoruz. Direksiyon eğitiminin ardından sürücü adayı çok rahatlıkla araca hakim olabiliyor. En çok araca karşı fobisi olan yada kaza geçirip tekrar eğitim görmek isteyenlere simülatör aracılığıyla daha rahat eğitim verebiliyoruz” dedi.

Simülatör eğitim aracında eğitim gören kursiyerlerden Güneş Nur ise daha önce hiç araç kullanmadığını, simülatör eğitimi sayesinde güzel bir tecrübe edindiğini ve araç kullanmaya başlarken daha rahat olacağını kaydetti.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.