Suudi petrol tankerlerine saldırı

Suudi petrol tankerlerine saldırı

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri, iki petrol tankerine saldırı düzenlendiğini açıkladı. İki ülke de saldırıyı sabotaj olarak nitelerken, İran'dan olayın araştırılması çağrısı geldi.

A+A-

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) karasularındaki bölgede iki petrol tankerine saldırı düzenlendiğini açıkladı. Suudi yönetimi saldırıyı kınayarak bunun küresel petrol tedarikinin güvenliğine karşı bir saldırı olduğunu belirtti.

BAE de dört ticari gemiye Fujairah'ta saldırı yapıldığını doğruladı. Saldırılar ‘sabotaj' olarak nitelenirken, ayrıntı bilgi verilmemesi dikkat çekti. Açıklamada, saldırı sonrası Fujairah limanında faaliyetlerin aksamadığı, yaralanan kimse de bulunmadığı belirtildi.

Suudi Arabistan ve BAE tarafından yapılan saldırı açıklamasının, ABD'nin İran üzerindeki baskıyı artırdığı ve petrol alanında ağır yaptırımlar getirdiği bir döneme gelmesi dikkat çekti. İran Dışişleri Bakanlığı ise Fujairah tankerlere yönelik saldırıları ‘kaygı verici ve korkunç' olarak niteleyip olayın soruşturulması çağrısı yaptı. (Dış Haberler)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.