Suudilere bu kez de idam tepkisi

Suudilere bu kez de idam tepkisi

Endonezya, bir vatandaşını haber vermeden idam eden Suudi Arabistan'a tepkili. Suudi Büyükelçi Endonezya Dışişleri'ne çağrılırken, Devlet Başkano Joko Widodo da devreye girdi.

A+A-

Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti nedeniyle dünyanın gözlerinin çevrildiği Suudi Arabistan bu kez de Endonezya ile bir idam krizi yaşıyor. Riyad yönetimi, Endonezyalı bir kadın mahkumu idam edince Jakarta ile diplomatik kriz çıktı. Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el Cubeyr'i arayarak açıklama istedi.

Tuti Tursilawati isimli bir çocuk annesi Endonezyalı kadın, Haziran 2011'de Taif kentinde çalıştığı evin sahibini öldürmek suçlamasıyla idama mahkum edilmişti. İnsan hakları örgütleri, kadının bu sırada tecavüzden kurtulmaya çalıştığına dikkat çekerek idam cezasının iptalini talep ediyordu. Ancak Tursilawati'nin idam haberi geldi.

SUUDİ ELÇİ DIŞİŞLERİ'NE ÇAĞRILDI

Endonezya hükümeti ise idamdan haberdar edilmediği için tepkili. Devlet Başkanı Widodo, kabine toplantısında “Suudi Arabistan'ın dışişleri bakanını arayarak protestomuzu ilettik” ifadelerini kullanırken, Endonezya'daki Suudi Arabistan büyükelçisinin de Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığı belirtildi. (Dış Haberler)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.