Telefonunuzda bu uygulamalar varsa hemen silin!

Telefonunuzda bu uygulamalar varsa hemen silin!

Samsung`un akıllı telefonlarıyla kullanılabilen sanal gerçeklik gözlüğü Gear VR`a gücünü veren Oculus, direkt olarak bu nedenle uygulamalarının problemleri yüzünden Samsung telefonları etkilemiş oldu.

A+A-
29 Eylül itibarıyla uygulamalarını güncelleyen Oculus, birçok kullanıcının pil ömründe ciddi düşüşe ve telefonların ısınmasına sebep oldu.
 
Oculus uygulamalarından dert yanan bazı kullanıcılar 3 saatte telefonun %70 oranında pil tükettiğinden dert yanıyor.
 
Eğer sizin de telefonunuzda Oculus uygulamaları yüklüyse yapmanız gereken şey çok basit: uygulamaları silmek. Bakın telefonunuzun şarjını en çok neler tüketiyor?
 
Ekran parlaklığını düşürün Ekran, pili en hızlı tüketen bileşenlerden biri olduğundan, ekran parlaklığını düşürmek pilden tasarruf etmenizi sağlayacaktır.
 
Arka plan etkinliğini azaltın Arka plandaki uygulamaların çoğunu kapatmak, onların pili tüketmesine engel olacaktır. Twitter`da birisi sizden bahsettiğinde uyarı almak çok önemli değilse, bu işlevi kapatabilirsiniz.
 
Belirli uygulamaları daha az kullanın Facebook, Twitter gibi uygulamaların arka planda çalışmasına engel olduğunuzda, bu sefer onları sıkça kontrol etmenizi söyleyen bir dürtüyle baş başa kalabilirsiniz. Ancak Facebook gibi bazı uygulamalar, pil ömrüne fark edilir derecede etki edebiliyorlar. Hangisinin daha çok pil harcadığını anlamak için tüketimi takip etmeniz gerekiyor. Pili sohbet etmediğiniz zamanda bile hızla tüketen uygulamalar arasında Google Hangouts`un da bulunduğunu söyleyelim.
 
Uçak modu Uçak modunu sadece uçakta kullanılan bir ayar olarak düşünmeyin. Rahatsız edilmek istemediğinizde veya pil tüketimini yavaşlatmak istediğinizde uçak modu, çok faydalı olabiliyor.
 
Ayrıca uçak modunda telefonunuz herhangi bir işlem yapmadığından çok daha hızlı bir şekilde şarj olduğunu da unutmayın.
 
Konum ayarlarını kapatın Bazı uygulamaların konumunuzu takip etmesi, gerçekten işe yarıyor. Bazılarının ise bunu yapmasına pek gerek yok, çünkü kendi hayırlarına, sadece bilgi toplama amaçlı çalışıyorlar.
 
Konum takibi pil ömrünü önemli ölçüde etkilediğinden onu tamamen kapatabilir veya belirli uygulamaları konumla ilgilenmekten alıkoyabilirsiniz.
 
Uygulamaları haberiniz olmadan güncelleyen iPhone bu nedenle batarya ömrünü de hızla tüketebiliyor. İlgili ayarı yaparak güncelleştirmeleri sadece siz istediğinizde yapabilirsiniz. Bunun için Ayarlar>iTunes ve App Store bölümünden bu özelliği kapatabilirsiniz.
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.