Terk edilen yaşlıya çocuk bakıyor

Terk edilen yaşlıya çocuk bakıyor

Eşini 2 yıl önce kaybeden, çocukları sahip çıkmadığı için tek başına yaşayan 85 yaşındaki Cafer Ataş isimli yurttaşın yardımına 14 yaşındaki 7. sınıf öğrencisi Sultan Pamuk ve annesi koşuyor.

A+A-
Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesi Melik Ahmet Mahallesi'nde tek gözlü bir evde kalan 85 yaşındaki Cafer Ataş isimli yurttaş, yaklaşık 2 yıl önce eşini de kaybedince tek başına kaldı. Komşularının verdiği yemekle yaşama tutunmaya çalışan Ataş'ın durumu ise içler acısı.

Aynı bahçede bulunan evde kiracı olan hasta ve yattığı yataktan kalkamayan Ataş'ın yardımına komşusu olan 14 yaşındaki 7. sınıf öğrenci Sultan Pamuk ve annesi koşuyor. Ellerinden geldiği kadar Ataş'a yardım etmeye çalıştığını belirten Pamuk, bir deri bir kemik kalan Ataş'a kimsenin yardım etmediğini kaydetti. Pamuk, "Annemle ben bakıyoruz. Temizlik ihtiyacını gidermesine yardımcı oluyoruz. Ama biz de burada kiradayız. Onu bu halde görmeye dayanamıyoruz. Sabah, akşam kendimize yaptığımız yemekten vermeye çalışıyoruz. Biz de ona bakmasak bakacak kimsesi yok. Ayda bir defa buraya kızı geliyor. O da biraz kalıp geri gidiyor. Diğer çocukları hiç yanına bile uğramıyor. Sürekli ağladığını görüyorum. Neden ağladığını sorduğumda bana 'çocuklarım aklıma geliyor' diyor" dedi.

'Yaşlılık maaşı sadece kira, elektrik ve su ücretini karşılıyor'

Durumu içler acısı olan ve yürekleri burkan Cafer Ataş, eşinin vefatından 6 yıl önce hastalandığını, bu nedenle yatalak olduğunu belirterek, "Eşim 6 yıl hastaydı bize kimse bakmadı. Çocuklarım annelerini görmek için yanına bile gelmediler. Eşime 6 yıl boyunca bu halimle ben tek başıma bakmaya çalıştım. 2 yıl önce eşimi kaybettim. Eşimi kaybedince tek başıma kala kaldım. Komşular bana yemek vermezse aç kalıyorum" diye kaydetti. Ataş, yaşlılık maaşıyla geçinmeye çalıştığını ifade ederek, 3 ayda bir aldığı 365 TL ile evin kirasını, elektrik ve su ücretlerini ödediğinde kendisine bir şey kalmadığını dile getirdi. Ataş, aldığı maaşın kendisine yetmediğini ve komşulardan borç almak zorunda kaldığını söyledi.

Çocukları tarafından 7 yıl önce terk edilen 72 yaşındaki Seyittin Fidancı da kendisiyle aynı kaderi paylaşan Ataş'a her akşam uğrayarak kendisi ile 1-2 saat dertleşiyor. DİHA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.