TL'de hızlı değer kaybı

TL'de hızlı değer kaybı

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın 'faizleri düşürmediği' gerekçesiyle görevden alınmasının ardından haftanın ilk iş gününe dolar yüzde 2,67'lik artışla başladı. Dolar güne 5,78, euro ise 6,49 liradan başladı.

A+A-

Dolar haftaya hareketli başladı. Cuma gününü 5,63 seviyesinden kapatan dolar, sabah erken işlemlerde 5,78 liradan el değiştiriyor. TL, dolar karşısında yüzde 2,67 değer kaybederken, bu gelişmede, Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın sürpriz bir şekilde görevden alınması da etkili oldu.
Dolar, gece saatlerinde Asya seanslarında 5,82 seviyesine kadar çıkmıştı.

Rabobank stratejsitleri hazırladıkları raporda, “Bu beklenmedik karar dolayısıyla Türk Lirası'nın pazartesi günü erken saatlerde sert düştüğü dikkate alındığında, Merkez Bankası, 25 Temmuz'daki toplantıda birkaç yüz baz puanlık bir faiz indirimine giderse, bu büyük bir politika hatası olacaktır” dedi.

Görev süresi 2020 yılında sona erecek olan Çetinkaya Cumartesi sabahı resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile görevden alınmış ve yerine Başkan Yardımcısı Murat Uysal getirilmişti.

Sabah erken işlemlerde euro 6,49, sterlin 7,25 liradan işlem görüyor.

Gram altın ise 260 lira.(Kaynak: Gazete Duvar)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.