Trump: Erdoğan IŞİD'in kökünü kazıyacağını bildirdi

Trump: Erdoğan IŞİD'in kökünü kazıyacağını bildirdi

ABD Başkanı Trump, Twitter'dan, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'de kalan IŞİD unsurlarının kökünü kazıyacağı konusunda beni bilgilendirdi. O daha fazla şeyler yapacak bir isim. Birliklerimiz eve dönüyor' açıklamasında bulundu.

A+A-

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ardından ABD Başkanı Trump da, Suriye konusundaki telefon görüşmelerine ilişkin açıklama yaptı. Trump, Twitter hesabından “Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'de kalan IŞİD unsurlarının kökünü kazıyacağı konusunda beni detaylı şekilde bilgilendirdi. Erdoğan söylediğini yapabilecek biri. Türkiye doğru komşu. Birliklerimiz eve dönüyor” mesajını paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump dün telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Trump'le verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bugün ABD Başkanı Sayın Donald Trump ile ticari ilişkilerimizden Suriye´deki gelişmelere kadar birçok konuda eşgüdümümüzü artırma noktasında mutabık kaldığımız verimli bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik” açıklamasında bulunmuştu.

ÇEKİLME KARARI İMZALANDI

Öte yandan Amerikan CNN televizyonunun Savunma Bakanlığı'ndan iki yetkiliye dayandırdığı haberine göre ocak ayında görevi bırakacak olan ABD Savunma Bakanı James Mattis, ABD askerlerinin Suriye'den çekilmesine dair kararnameyi imzaladı.

Kararnamede ABD askerlerinin Suriye'den nasıl ve ne zaman çıkacağına dair bilgilerin yer aldığı, çekilmenin gelecek haftalarda başlayıp, birkaç hafta sürmesinin beklendiği ifade edildi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den çekilme kararının ardından Mattis, görevden ayrılacağını açıklamıştı.

(DIŞ HABERLER)

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.