Trump, seçim sonuçlarını tanıyacağı sözünü vermeyi reddetti

Trump, seçim sonuçlarını tanıyacağı sözünü vermeyi reddetti

ABD'nin Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump ve rakibi Demokrat Parti adayı Hillary Clinton, 8 Kasım'daki seçimlerden önceki üçüncü ve son başkanlık tartışması için karşı karşıya geldi.

A+A-

Cumhuriyetçi Başkan Adayı Donald Trump, Las Vegas'ta gerçekleşen son tartışmada, başkanlık seçimini kazanamazsa sonucu kabul etmeyebileceği sinyalini verdi.

Münazarayı yöneten Fox News'tan Chris Wallace'ın sorusu üzerine Trump, "Buna zamanı gelince bakacağım" dedi. Clinton, Trump'ın bu sözleri üzerine "Bu korkunç bir şey. Demokrasimizi aşağılıyor, karalıyor, ben bilhassa dehşete kapıldım" dedi. Trump, "kendisine karşıt olan" medyanın seçimlere hile karıştırdığını öne sürmüştü.

'Kadınlara benden daha çok saygı duyan kimse yok'

Donald Trump, final tartışması sırasında Hillary Clinton'a "pis kadın" diye seslenerek seçim kampanyasındaki sert tonunu sürdürdü.

Cumhuriyetçi aday, kendisini tacizle suçlayan kadınlarla ilgili sorulara yanıt vermeyi reddetti ve onları "ün peşinde koşan, Clinton kampanyasının hilecileri" olarak tanımladı. Trump'ın, "Kadınlara benden daha fazla saygı duyan kimse yok" demesi ise, izleyiciler arasında gülüşmelere neden oldu.

Hillary Clinton, "Donald'ın üstüne her gidildiğinde, konu kadınlar, engelli gazeteciler, Khan ailesi, John McCain ya da bir federal hakime gelince, sorumluluk almayı ve özür dilemeyi reddediyor" dedi ve ekledi:

"Donald, kadınları küçümsemenin onu daha büyük bir adam yaptığını sanıyor."

Trump'tan Clinton'a: 'Ne kadar da pis bir kadın'

Nevada Üniversitesi'nde gerçekleşen TV tartışmasında, borç ve yetkilendirmeler, göç, ekonomi, Anayasa Mahkemesi, başkanlığa uygunluk ve dış politika gibi konular masaya yatırıldı.

8 Kasım 2016'da yapılacak başkanlık seçimlerinin, Çarşamba akşamı gerçekleşen son tartışmasından diğer notlar şu şekilde:

* Cumhuriyetçi başkan adayı Trump, daha önceki iki programda yaptığı gibi tartışmanın akışına sık sık "Yanlış. Yanlış." diyerek müdahale etti. Hillary Clinton ve Donald Trump, sahneye çıktıklarında ve tartışma bitip programdan ayrıldıklarında el sıkışmadılar.

* Demokrat aday Clinton'ın sosyal sigorta sistemine ilişkin değerlendirmesi sırasında Trump mırıldanarak, "Ne kadar pis bir kadın" dedi. Trump'ın bu tepkisi, sosyal medyada hızla yayılarak esprili paylaşımlara neden oldu.

* Trump, Irak ordusunun Musul'a girmesinin tek sebebinin Clinton'ın başkanlık için yarışıyor olması ve "sert görünmek istemesi" olduğunu savundu. Clinton ise, Trump'ın "komplo teorilerine sıkıştığını" belirtti.

'Putin'in kuklası kim?' tartışması

Hillary Clinton, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Donal Trump'ın başkan olmasını istediğini çünkü Putin'in ABD başkanı olarak bir kukla istediğini belirtti. Trump ise öfkeyle Clinton'a "Kukla olan sensin" yanıtını verdi ve "Putin'i tanımıyorum. Benim hakkımda iyi şeyler söyledi" diye ekledi. Donald Trump, Putin'in hem ABD Başkanı Barack Obama hem de Haillary Clinton'ı daha önce zekası ile alt ettiğini iddia etti.

Hillary Clinton, kadın ve LGBTi'lerin haklarını korumaya devam edeceği sözü verirken, Trump silah bulundurma hakkını koruyacağı güvencesi verdi.

Donald Trump, başkan olduğu takdirde ABD'de kürtajın yasal olmasını sağlayan kararların tersine çevrileceğini beklentisini paylaştı. Trump, ABD'nin güneyindeki sınır hattına duvar öreceğini yineledi. Clinton, yıllardır sınır güvenliğini savunduğunu belirtti.

* Trump, kayıt dışı göçmenleri kastederek "Aramızda bazı kötü adamlar var ve onları dışarı atacağız" dedi.

* Trump, "Sınırlarımız yoksa, ülkemiz de yok demektir. Ya bir ülkemiz vardır, ya da yoktur" dedi. Clinton ise, sınırdışı edilmelere tanık olmak istemediğini söyledi.

* Trump, ABD ekonomisinin büyümediğini söyledi ve "Ticaret anlaşmalarını yeniden müzakere edeceğiz" diye konuştu. Clinton ise, "Ayakta duruyoruz ancak henüz ilerleyemiyoruz" diye ekledi.

Trump son günlerde kamuoyu anketlerinde puan düşüşü ve cinsel taciz suçlaması sorunlarıyla karşı karşıya.

2005 yılına ait, Trump'ın kadınlar hakkında küfürlü ve aşağılayıcı sözler sarf ettiği bir video kaydının ortaya çıkmasından bu yana Trump'ın oylarının düşüşte olduğu belirtiliyor. Trump ise, cinsel taciz suçlamaları için "Karalama kampanyası başlattılar" yorumunu yapıyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.