Trump'tan 1800 IŞİD'ciyi serbest bırakma tehdidi

Trump'tan 1800 IŞİD'ciyi serbest bırakma tehdidi

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'de SDG kamplarında tutulan 1800 yabancı IŞİD militanının ülkelerine iade edilmesi Avrupa ülkelerine 'çağrı' yaptı. Trump'ın kendine has üslubuyla yaptığı açıklamanın, militanların serbest bırakılması tehdidini içermesi dik

A+A-

IŞİD'in Suriye'de kontrol ettiği son topraklardan temizlenmesi ve ABD'nin çekilme kararı sonrasında, Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) beş yıllık savaşta tutukladığı yabancı IŞİD militanlarına ilişkin tartışma sürüyor. Avrupa ülkeleri kendi vatandaşları olan bu kişileri geri alıp yargılamakta isteksiz davranırken, ABD Başkanı Donald Trump'tan üstü kapalı bir tehdit geldi. Trump, 1800 IŞİD'cinin serbest bırakılabileceğini ima etti.

Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada SDG kamplarında tutulan IŞİD'ciler için şu ifadeleri kullandı:

“Suriye'de Hilafet'i yüzde 100 oranında yok etmek için son muharebelerde esir aldığımız 1800 IŞİD'ci tutuklu var. Şu an bu tehlikeli mahkumlarla ne yapacağımız konusunda kararlar alınıyor. Avrupa ülkeleri, bunun büyük ölçüde onların iyiliği için yapılmasına rağmen, hiç yardımcı olmuyor. Bizzat kendi ülkelerinden gelen mahkumları almayı reddediyorlar. Bu iyi değil!” 

SDG uzun süredir, IŞİD'cilerin tutulduğu kamplardaki koşulların kötüleştiğini vurgulayarak yabancı ülkelere bu kişilerin kendi ülkelerinde yargılanması için çağrıda bulunuyordu. SDG kamplarında 800 Batılı IŞİD militanı, 700 Batılı kadın ve bu kişilerin 1500 çocuğu olduğu sanılıyor.

SDG'nin Suriye'nin doğusundaki özel operasyonları ise sürüyor. Son olarak Rakka'da bir terör hücresinin üyelerinin yakalandığı açıklandı. (Dış Haberler)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.