Trump'tan 'dinsel özgürlük' kararnamesi!

Trump'tan 'dinsel özgürlük' kararnamesi!

ABD Başkanı Donald Trump'ın evlilik eşitliğine de son veren bir 'dinsel özgürlük' kararnamesi imzalayacağı iddia edildi.

A+A-

ABD Başkanı Donald Trump, yayınlanması beklenen yeni kararname ile "çok spesifik Hıristiyan inançlarını" kutsal kabul edeceği ve ayrımcılığı yasallaştıracağı ifade edildi.

The Nation'da yer alan iddialara göre "Dinsel özgürlüğe saygı için yasa teklifi" başlıklı belge ile evlilik eşitliğinden geri adım atılıyor ve evlilik ancak kadın ve erkek arasında tanımlanan bir ilişki haline geliyor. 4 sayfalık belge gerici-dinsel organizasyonlar için "herhangi birer organiasyon, kar amaçlı şirketlere yakın olanlar dahil olmak üzere" tanımı kullanılırken "dinsel özgürlüğü" yaşamın her alanında koruyacağını ifade ediyor.

Belge, dinsel özgürlüklerin tanımlı olduğu alanı "Eğitim ya da sağlık, sosyal hizmetler sağlanırken; yaşamını kazanırken, bir iş ararken ya da birilerini çalıştırırken; hükümetten destek alarak ya da mukavele yaparak, ya da pazara başka bir şekilde dahil olurken, kamusal alan ya da federal, eyalet düzeyinde ya da yerel hükümetlerle ara yüz oluştururken" olarak ifade ediyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.