Trump'tan Putin'e seçim şakası

Trump'tan Putin'e seçim şakası

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Donald Trump, G-20 zirvesinin açılış gününde ikili görüşme için biraraya geldi. Trump'ın bir gazetecinin 'Rusya'nın ABD seçimlerine müdahalesi hakkında bir şey demeyecek misiniz?' sorusu üzerine parmağın

A+A-

 Japonya'da düzenlenen G-20 Liderler Zirvesi bu sabah resmen başlarken, ilk önemli görüşmelerden biri Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Donald Trump arasında yapıldı. Rus haber ajansı Tass, iki liderin görüşmesinin 80 dakikadan uzun sürdüğünü duyurdu. Görüşmenin sonunda Trump'ın Putin'e esprili bir dille, “Seçimlere müdahale etmeyin” demesi dikkat çekti.

İki lider Temmuz 2018'de Helsinki'deki zirveden sonraki ilk yüz yüze görüşmelerinin başlangıcında el sıkışarak basına poz verdi. Trump Putin için “Devlet Başkanı Putin'le olmak çok büyük bir onur. Onunla çok, çok iyi bir ilişkimiz var” dedi, ‘Rusya-ABD ilişkilerinin bir dizi olumlu şeye gebe olduğunu' söyledi. Putin ise liderler olarak bu sürede görüşmemiş olsalar da iki ülkeden yetkililerin temaslarının devam etmesiyle diyaloğun kopmadığını vurguladı. Putin'in açıklamalarında daha temkinli davranması da dikkat çekti.

PARMAĞINI SALLAYARAK ‘SEÇİMLERE KARIŞMAYIN' ŞAKASI YAPTI

İki liderin bu açıklamalardan sonra görüşmeye geçmesinden önce odada, Rusya'nın ABD'deki son başkanlık seçimlerine Trump lehine müdahale ettiği iddiaları gündeme geldi. Bir gazeteci Trump'a, ‘ABD'deki seçimlere müdahale etmemesi konusunda Putin'e bir şeyler söyleyip söylemeyeceğini' sordu. Trump ise parmağını sallayarak “Tabii ki söyleyeceğim” dedi ve esprili bir dille, “Seçimlere müdahale etmeyin” ifadelerini kullandı. Putin de Trump'ın bu sözlerine gülümseyerek yanıt verdi.

Trump'ın bu şakası Batı basınında, Rusya'nın müdahale iddialarını ve ilgili soruşturmayı hafife aldığı yorumlarına yol açtı. (DIŞ HABERLER)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.