Trump'tan Tehdit: 'Türkiye'yi ekonomik yönden mahvederiz'

Trump'tan Tehdit: 'Türkiye'yi ekonomik yönden mahvederiz'

ABD Başkanı Trump Suriye'den çekilme planı hakkında yaptığı açıklamada, 'Türkiye Kürtleri vurursa onları ekonomik olarak mahvederiz' ifadelerini kullandı.

A+A-

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından Suriye ve Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yönelik olası askeri harekatına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Trump, Suriye sınırına 20 millik (yaklaşık 32 kilometrelik) bir ‘güvenli bölge' kuracaklarını söyledi; “Eğer Türkiye Kürtleri vurursa, Türkiye'yi ekonomik yönden mahvederiz. 20 millik (32 km) güvenli bölge kuracağız. Aynı zamanda Kürtlerin de Türkiye'yi provoke etmesini istemiyorum” dedi.

KALIN: ÖLÜMCÜL BİR HATA

Bu açıklamanın ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Başkanı'na yanıt verdi. Kalın, “Suriyeli Kürtleri, ABD'nin terör listesinde bulunan PKK ve onun Suriye kolu PYD ile eş tutmak ölümcül bir hatadır” ifadelerini kullandı.

‘Türkiye'nin Kürtleri ve Suriyelileri terör tehditlerine karşı koruyacağını' söyleyen Kalın, “Sayın Trump, teröristler sizin müttefikiniz olamaz” dedi. ‘Türkiye'nin, ABD'nin stratejik ittifaka uygun davranmasını ve bu ittifakın terör propagandası tarafından gölgelenmemesini beklediğini' kaydeden Kalın, “DAEŞ, PKK, PYD ve YPG arasında fark yok.  Türkiye tüm bu örgütlere karşı savaşmaya devam edecek” açıklamasında bulundu.(Gazeteduvar)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.