Trump 'Yılın kişisi olabilirim' dedi, Time yalanladı!

Trump 'Yılın kişisi olabilirim' dedi, Time yalanladı!

Time dergisi, 'muhtemelen' yılın kişisi seçildiğini öne süren ABD Başkanı Trump'ı açıkça yalanladı...

A+A-

ABD Başkanı Donald Trump ile Time dergisi arasında ‘yılın kişisi' tartışması çıktı. Trump, derginin kendisini ‘muhtemelen' yılın kişisi seçtiğini ancak bunu reddettiğini öne sürdü. Time ise başkanı yalanladı.

Tartışma, Trump'ın Twitter hesabından şu mesajı atmasıyla başladı: “Time dergisi MUHTEMELEN ‘Yılın Adamı (Kişisi)' seçildiğimi söylemek için aradı. Fakat bir söyleşi vermeyi ve büyük bir fotoğraf çekimi yapmayı kabul etmem gerekiyormuş. Ben de ‘muhtemelen'in işe yaramayacağını söyledim ve reddettim. Yine de teşekkür ederim.

TIME: ÖYLE BİR ŞEY YOK

Time dergisi ise başkanı Twitter'dan yalanladı. Dergi, “Başkan, yılın kişisini nasıl seçtiğimiz konusunda yanlış düşünüyor. TIME, 6 Aralık'taki yayın tarihine dek seçimi hakkında yorum yapmayacak” mesajını paylaştı.

Derginin eski editörlerinden Richard Stengel ise “Bunu söylemek istemezdim ama ‘muhtemelen' ifadesi sizin yılın kişisi olmadığınızı gösteriyor. Sadece fotoğraf çekmek istemişler” dedi.

Time, geçen yıl başkanlık seçimlerinin ardından yılın kişisi olarak Trump'ı belirlemişti. Ancak derginin bu tercihin gerekçesini açıkladığı makalesinde kinayeli ifadeler dikkat çekmişti. Makalede Trump'ın ‘demagojinin çaresizlikten beslendiğini hatırlattığı' ve ‘yarının siyasi kültürünü dünün siyasi kültürünü yok ederek belirlediği' için seçildiği belirtilmişti. (Dış Haberler)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.