TÜİK asgari geçim tutarını açıkladı

TÜİK asgari geçim tutarını açıkladı

TÜİK, asgari geçim tutarını 'ağır' statüdeki işlerde 2 bin 213 lira 40 kuruş, 'orta' statüdeki işlerde bin 978 lira 80 kuruş, 'hafif' statüdeki işlerde bin 841 lira 40 kuruş olarak Asgari Ücret Tespit Komisyonu ile paylaştı.

A+A-

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücreti belirlemek için üçüncü toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bir işçinin asgari geçim tutarını komisyonla paylaştı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2019'da geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında üçüncü toplantısını yaptı. Doğrudan 7 milyona yakın çalışan asgari ücretliyi ilgilendiren toplantı Türk-İş'in ev sahipliğinde yapıldı.

Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder başkanlığında toplanan komisyonda, işçi tarafını Türk-İş, işveren tarafını ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsil etti.

TÜİK'İN ASGARİ ÜCRET ÖNERİSİ 1841 LİRA

Toplantıda Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) asgari ücret önerileri belli olurken, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), asgari ücrette pazarlıklara başlanması bakımından belirleyici olan bir işçinin asgari geçim tutarını "ağır" statüdeki işlerde 2 bin 213 lira 40 kuruş, "orta" statüdeki işlerde ise bin 978 lira 80 kuruş, "hafif" statüdeki işlerde de bin 841 lira 40 kuruş olarak Asgari Ücret Tespit Komisyonu ile paylaştı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'nun önerdiği bu rakamların, gerek işçi gerekse de işveren tarafının tekliflerinin somutlaşması ve pazarlıklara başlanması bakımından belirleyici niteliği bulunmakta.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.