Tüp mide ameliyatıyla 42 kilo verdi

Tüp mide ameliyatıyla 42 kilo verdi

Tüp mide ameliyatı olan 35 yaşındaki Serkan Alkılınç, 130 kilo ile girdiği ameliyattan altı ay sonra tam 42 kilo vererek, 88 kiloya düştü. Bu ameliyat sonrasında sadece aynalara değil, hayata bakışı da değişen Alkılınç, “Hayatla barıştım artık aynalara kü

A+A-

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesinde memur olarak çalışan Alkılınç, içindeki sürekli yeme içgüdüsünü hiçbir zaman yenemediğini bu nedenle de uyguladığı diyetlerden olumlu sonuç alamadığını söyledi. Alkılınç, “Askerlik sonrasına kadar kilo ile ilgili sorunum yoktu. Vatani görevimi tamamlayıp İzmir'e döndükten sonra şoförlük yapmaya başladım. İş saatlerinin belirsizliğinden kaynaklı düzensiz besleniyordum. Bir dönem de kortizonlu ilaçlar kullandım. Sonrasında kilo problemiyle birlikte, hareketlerde kısıtlılık, horlama ve diyabet baş gösterdi. Aynalara bakamaz olmuştum. Bir öğünde 7 lahmacunu çok rahat yiyebiliyordum. Bu durum psikolojimi de alt üst etti. Hangi mağazaya gitsem, kendime uygun kıyafet bulamıyordum. Ameliyat olmaya karar verdiğimde 130 kiloydum” dedi.

130 kilodan 88 kiloya düştü

Diyetlerle kilo sorununa çözüm bulamayınca İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Osman Nuri Dilek ile tanışan Serkan Alkılınç, önce Endokrin servisine yönlendirildi. Ameliyat için vücut kitle indeksi uygun bulunan Alkılınç için Prof. Dr. Osman Nuri Dilek en uygun operasyonun, tüp mide olduğuna karar verdi. Operasyon sonrasında hayatı değişen 35 yaşındaki Serkan Alkılınç, yeni bir yaşama başladı. İlk 2 aylık süre zarfında 20, 6 aylık sürede de toplam 42 kilo veren Alkılınç, 130 kilodan 88 kiloya kadar düştü.

"Bir kuş kadar hafifledim"

Ameliyat sonrasındaki süreçte, beklenen komplikasyonlardan olan halsizlik, yemek yiyememe gibi hafif dozlu sıkıntılar yaşadığını dile getiren Serkan Alkılınç, şimdi çok sağlıklı olduğunu, 7 lahmacun yerken, şimdi yarım lahmacunla doyduğunu, az az ama sık sık beslenerek kendisini bir kuş kadar hafif hissettiğini söyledi. Alkılınç, bu ameliyat sonrasında diyabet ve horlamadan kurtuldu, psikolojik anlamda da çok daha rahat bir döneme girdi. Artık istediği mağazadan giyinebildiği gibi, toplum içinde yer almaktan da çekinmiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.