Türkiye'de tasarruf oranı yüzde 14

Türkiye'de tasarruf oranı yüzde 14

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, 'Tüketici İsrafın Boyutlarının İncelenmesi' araştırması yaptı. Sonuçlar çarpıcı; Tasarruf yapma oranı yüzde 14, akıllı telefon kullanımı yüzde 84...

A+A-

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, ‘Tüketici İsrafın Boyutlarının İncelenmesi' araştırması için 7 bölgeden 26 kent merkezinde, 18-69 yaş arası bin 650 kişiye yüz yüze görüşme gerçekleştirdi.

Araştırmada, özellikle her yıl ramazan ayında sıkça gündeme gelen ekmek tüketimine ilişkin de veriler yer aldı.

Halkın yüzde 66'sı her gün ekmek satın alırken, yüzde 96,8'inin ambalajsız ekmek tükettiği bilgisinin de verildiği açıklamada, ambalajsız ekmek alanlar bir seferde ortalama 3 adet, ambalajlı ekmek alanlarsa ortalama 1,7 paket satın alıyor.

Toplumun yüzde 8,6'sının ekmeği çöpe atma eğilimi gösterdiğine ve haftada kişi başı 226 gram ekmeğin tüketmeden çöpe atıldığına işaret edilen araştırmada, ekmek israfının önlenmesi için bilinçlendirme çalışmalarının artırılması gerektiği kaydedildi.

Türkiye'de akıllı telefon kullanımının yüzde 84'e ulaştığına dikkat çekilen araştırmada, yüzde 14,7'lik kesimin standart cep telefonu sahibi olduğu, telefonu olmayan kesimin ise yüzde 1,5'te kaldığı ifade ediliyor. Tasarruf yapanların oranı ise sadece yüzde 14'te kalıyor…/GazeteDuvar

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.