Türkiye'den AİHM'e 138 sayfalık HDP savunması

Türkiye'den AİHM'e 138 sayfalık HDP savunması

Türkiye, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM), HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve tutuklu HDP milletvekilleri için 138 sayfalık savunma gönderdi.

A+A-

Türkiye, tutuklu HDP milletvekilleriyle ilgili savunmasını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) gönderdi. Tutuklu HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş'ın da aralarında olduğu vekillere karşı Türkiye 138 sayfalık savunma hazırladı.

Tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve diğer HDP'li milletvekillerinin başvurusunu değerlendiren Avrupa İnsan Hakları mahkemesi (AİHM) Türkiye'den 30 Haziran 2017 tarihinde savunma istemişti.

Muhabirimiz Hacı Bişkin'e konuşan avukat Ramazan Demir, şu değerlendirmeyi yapmıştı: “AİHM'nin verdiği bu karar önemli çünkü hem Türkiye'den AYM'nin (Anayasa Mahkemesi) etkiliğine ilişkin savunma istendi hem de vekillerin tutuklanmasının siyasi bir amaçla yapılıp yapılmadığını sordu. Mahkemenin verdiği bu kararın bir başka önemi ise Türkiye'de daha önce tutuklu gazeteciler için başvurduğumuzda AİHM bu karara göre daha geç savunma istedi. Bu başvurular politik tutuklamanın bir baskı aracı haline geldiği meselesini tartıştığı ilk başvurulardır. Dolayısıyla AİHM'in bu kararı çok önemli seçme ve seçilme hakkının ihlal edilip edilmediği ve AYM'in etkisizliğine ilişkin sorular da soruldu. ”/GazeteDuvar

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.