Türkiye-İran 47. Alt Güvenlik Komite Toplantısı

Türkiye-İran 47. Alt Güvenlik Komite Toplantısı

Türkiye ile İran arasındaki 47. Alt Güvenlik Komite Toplantısı, İran'ın Urumiye kentine bağlı Sero Hudut Kapısında gerçekleştirildi.

A+A-

Hakkâri Valisi Cüneyit Orhan Toprak başkanlığındaki Türk heyeti ile Urumiye Valisi Abbas Hasankhani başkanlığındaki İran heyeti arasında Sero Hudut Kapısında gerçekleştirilen toplantıda; iki ülkenin sınır güvenliği, sınırda yapılan ticaretle ilgili sorunlar ve bunlara ilişkin çözüm önerileri görüşüldü. Toplantıda alınan kararlar daha sonra karşılıklı olarak imzalanarak, protokol halinde getirildi. 

İyi dileklerin temenni edildiği toplantı sonunda Vali Toprak, Urumiye Valisi Abbas Hasankhani'ye plâket takdim ederek, Hakkâri yöresine ait el dokuması kilim ve bal hediye etti. 

Urumiye Valisi Abbas Hasankahani de, Vali Toprak ve beraberindeki heyet üyelerine çeşitli hediyeler takdim etti. 

Toplantıya Vali Cüneyit Orhan Toprak'ın yanı sıra Urumiye Başkonsolos Vekili Lazgin Sevgin, Yüksekova Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Şemdinli Kaymakamı Muhammet Fuat Türkman, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, 7. Hudut Alay Komutanı Piyade Albay Dündar Şahin Güngür, 2. Hudut Tekeli Tabur Komutanı Piyade Yarbay Turgay Demirel, Doğu Anadolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Hayrettin Yıldırım ve İl Göç İdaresi Müdürü Mustafa Karaman katıldı.(İHA)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.