Türkiye'nin en soğuk kenti

Türkiye'nin en soğuk kenti

Kars buz tuttu: - 23

A+A-

SİBİRYA soğuklarının etkisi altına giren Kars, Türkiye'nin en soğuk kenti oldu. Kars'ta dün gecenin en düşük sıcaklığı, sıfırın altında 23 derece oldu. Kar çayının donması ile birlikte üzerinde küçük şelaleler oluştu.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Doğu Anadolu'da Sibirya soğukları etkili olmaya devam ediyor. Dün gecenin en düşük sıcaklığı, sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 23, Muş'ta 20, Ağrı'da 17, Erzurum Havalimanı'nda 16, Erzurum kent merkezinde 13, Erzincan'da 12, Ardahan'da 11, Iğdır'da 10 dereceyi buldu. Kar kalınlıkları ise Palandöken'de 65, Sarıkamış Kayak Merkezinde 27, Muş'ta 30, Ağrı'da 22, Erzurum'da 15, Iğdır'da 10, Ardahan ve Kars'ta 7 santimetre olarak ölçüldü.

Sarıkamış İlçesi'ndeki Allahuekber Dağları'ndan doğarak Kars'tan geçtikten sonra Arpaçay Nehri ile birleşen 93 kilometre uzunluğundaki Kars Çayı, aşırı soğuklara direnemedi ve dondu. Kars Çayının donmasıyla birlikte etrafında oluşan mini buz şelaleleri ilgi odağı oldu. Üzeri buzla kaplı çayın elektrik santrala akıntısını sağlayan kanal etrafındaki buz kalıpları da aşırı soğukların şiddetini gözler önüne seriyor. Elektrik santralinin tahliye kanalında oluşan buz kütleleri, akıntıyı engellediği için görevliler tarafından günde 3 defa kırılıyor. (DHA)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.