Ülker mamasında GDO çıktı

Ülker mamasında GDO çıktı

Ülker’in ürettiği “Hero Baby” marka bebek mamasında GDO tespit edildi.

A+A-

Ülker firmasının ürettiği “Hero Baby” adlı bebek mamasının Genetiği Değiştirilmiş Organizma’lı (GDO) olduğu ortaya çıktı.

Evrensel gazetesinden Tamer Arda Erşin’in haberine göre, İstanbul İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü çalışanlarının piyasa denetimleri sırasında aldıkları 23064 parti nolu “Ülker Hero Baby Sütlü, Bisküvili, Muzlu, 8 Tahıllı Bebek ve Küçük Çocuk Ek Gıdası 6-36 ay” ile 07063 parti nolu “Ülker Hero Baby Sütlü 8 Tahıllı Bebek ve Küçük Çocuk Ek Gıdası 6-36 ay” ürünlerinin incelemesi sırasında GDO tespit edildi.

Tespiti Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına ait Ankara Ulusal Referans Laboratuvarı da onayladı.

Ülker Hero Baby firması yetkilileri 2 parti üründe böyle bir tespite rastlandığını doğrularken, ürünlerin piyasadan çekilerek imha edildiği ifade etti.

İstanbul İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün rutin denetimlerinin sık sık yaptığını ve GDO tespit edilen 2 parti dışındaki ürünlerin piyasadan çekilmesinin söz konu olmadığını savunan firma yetkilileri, ürünlerin üretimine devam edileceğini belirtti.

Geçtiğimiz haziran ayında Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün “Milupa Aptamil Sütlü Tahıl Karışımı” ürünün incelemesi sırasında GDO tespit etmişti. Aynı firmanın “Milupa Aptamil Sütlü Tahıl Karışımı-Ekopaket” isimli ürününden ağustos ayında Zonguldak’ta alınan numunesinde de GDO bulunmuştu.

Milupa ürünlerinde GDO’nun varlığını yazılı bir açıklamayla kabul eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının gelişmeler üzerine mevzuat değişikliğine gitmesi “firmaları kurtarma planı” olarak değerlendirilmişti. Gıda Güvenliği Hareketi değişikliğin iptali için Danıştayda dava açmıştı.

Gıda Kontrol Müdürü İrfan Erol’un çok sayıda firmanın ürününde GDO tespit edildiği, ancak hiç birinin teşhir edilmediğini itiraf etmesi üzerine Gıda Güvenliği Hareketi suç delilleriyle 7 Haziran 2014’de yürütmeyi durdurma ve iptal davası açmıştı.

Aradan 5 ay geçmesine rağmen Danıştay, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının savunma vermediğini gerekçe göstererek yürütmeyi durdurma kararı vermedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.