Ümit Kocasakal CHP Genel Başkanlığı'na aday oldu

Ümit Kocasakal CHP Genel Başkanlığı'na aday oldu

Ümit Kocasakal, CHP Genel Başkanlığına resmen aday oldu. Kocasakal, 'Bu açıklamayı Mustafa Kemal’in askeri olarak yapıyorum. Birileri Mustafa Kemal’in askeri olmayı anlamıyor' dedi.

A+A-

İstanbul Barosu eski başkanı Ümit Kocasakal, Taksim'deki bir otelde düzenlediği basın toplantısında resmen CHP Genel Başkanlığı'na adayı olduğunu açıkladı. Kocasakal salona İzmir Marşı eşliğinde girdi.

“Öncelikle yurdun dört bir yanından üşenmeyip buraya gelen tüm gönül dostlarına Atatürk ve cumhuriyet sevdalılarına teşekkür ediyorum” diye başlayan Kocasakal, “Birileri Mustafa Kemal'in askeri olmayı anlamıyor. Bu bir simgedir, bu onun izinde olmak, ilkelerini benimsemektir. Bu askerlik üniformasız, gönüllü bir askerliktir ve ömür boyudur. Atatürk'ün askeri olmak şeref ve onurdur. Türkiye kurucu değerlerden uzaklaştığı için bu sıkıntılara düşülmüştür. Bu sadece son 15 yılın sorunu değildir. Türkiye'nin tek çıkış yolu Atatürk'e geri dönmektir” ifadelerini kullandı.

‘HDP GÜZELLEMESİ YAPANLAR ATATÜRK'ÜN PARTİSİNDE SİYASET YAPAMAZ'

Kocasakal sözlerine şöyle devam etti, “Bunu üstlenmesi gereken parti ise öncellikle Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Ne yazık ki aşağıda açıklayacağım sebeplerle partimiz bu görevi yapamayacak hale gelmiştir. Partinin genetiğiyle, genleriyle, kimyasıyla uyuşmayan kişilerin söylem ve eylemleriyle partinin kimliğine zarar verdiği görülmektedir. HDP güzellemesi yapanlar Atatürk'ün partisinde siyaset yapamaz. CHP'de Atatürk'ün resimleri indirilemez, bu bir marifet gibi görülemez. Ne güzel Atatürk'ün kurduğu partide olacaksın ama onun kurucusunun resimleri sende alerjik reaksiyon gösterecek. Bu partide Sayid-i Nursi, Seyit Rıza güzellemesi de yapılamaz. Kimse Atatürkçü olmak zorunda değildir ve elbetteki bu gibi düşünceleri olanların da serbestçe savunma hakları vardır ama bunu Atatürk'ün partisinde yapamazlar.”

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.