Üniversite'ye yerleşen öğrencilerden Kaşıkçı'ya ziyaret

Üniversite'ye yerleşen öğrencilerden Kaşıkçı'ya ziyaret

Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, Halk Eğitim Merkezi ve Destekleme Kursu (Üniversiteye Hazırlık) Öğrencilerini makamında kabul etti.

A+A-

YÜKSEKOVAGÜNDEM

Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, Halk Eğitim Merkezi ve Destekleme Kursu (Üniversiteye Hazırlık) Öğrencilerini makamında kabul etti.

Kaymakam Kaşıkçı'nın destekleri ile 2015 - 2016 Eğitim ve Öğretim döneminde açılan Halk eğitim Merkezi Destekleme ve Yetiştirme Kursunda öğrencilerin rahat bir ortamda sınava hazırlanmaları sağlandı.  Söz konusu kursta Üniversiteye hazırlık maratonunda öğrencilerin motive edilmesi aşamasında gerekli tüm kaynaklar temin edilerek gerekli tüm ihtiyaçlarının giderildiği ve bu durumun öğrencilerin başarılarında aktif rol aldığı belirtildi.

2016-2017 döneminde 120 ye yakın lisans ve Önlisans 2017-2018 döneminde de 150 den fazla öğrencinin üniversiteye yerleşti. Bu sene üniversiteye yerleşen öğrencileri kazandıkları bölümlerin sevincini Kaymakam Kaşıkçı ile paylaşarak sundukları olanaklar için teşekkür ettiler.

Öğrencilerin gayret ve başarılarından dolayı çok mutlu olduğunu belirten Kaymakam Kaşıkçı,  Üniversiteye hazırlanmak isteyen öğrencilerin kaynak sıkıntısı ve ders çalışacağı yer sorununu yaşamayacağını söyledi.

Kaşıkçı, “Okumak isteyen her öğrencinin özellikle de Üniversite öğrencilerinin her zaman yanındayız. Öğrencilerimizin kaybı olmadan lise son sınıftan sonra istediği bölümde üniversiteye dahil olsun istiyoruz. Öğrencilerimiz bu konuda istekli ve gayretli olsun biz gereken her türlü desteği vermeye hazırız. Geçtiğimiz Eğitim ve Öğretim yılında elimizden geldiğince öğrencilerimizin yanında olmaya gayret gösterdik. Daha önce öğrencilerimiz için yaptığımız çalışmalarımızın devamını sağlayacağız. Küçükte olsa yaptığımız yatırım ile öğrencilerimizin geleceğini kurtarabiliyoruz demek ki. Bizim ve ailenizin sizden beklediği başarıyı elde ettiniz. Bu sene kazanamayan öğrencilerimiz üzülmesin daha sıkı sarılsınlar okumaya biz bize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Öğrencilerimize güvenimiz tam başarabileceklerine ve çok iyi dereceler yapabileceklerine inanıyorum. Çocuğum için istediğimi sizler içinde istiyorum. Çocuklarım için çabaladığımı sizin içinde çabalıyorum. Siz bu ülkenin geleceğisiniz kaderisiniz. Bu başarılar beni çok mutlu etti devamını diliyorum. Bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum yolunuz bahtınız açık olsun diyorum” dedi.

Kaşıkçı, ilgi ve alakalarından ötürü Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı'ya şube müdürlerine ve öğretmenlere de teşekkür etti.

280312803228033

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.