Vakıf Katılım Bankası: Sitemize siber saldırı oldu

Vakıf Katılım Bankası: Sitemize siber saldırı oldu

Vakıf Katılım'ın internet sitesinde gece saatlerinde dolar kuru satış fiyatı 4.58 olarak gözüktü. Söz konusu hataya ilişkin bankadan iki farklı açıklama geldi. Cumhuriyet'e yapılan ilk açıklamada, kur fiyatlarındaki değişime sistem güncellenmesinin neden

A+A-

Halkbankası'nda geçen günlerde gece saatlerinde 3.72 TL'den 4.6 milyon ucuz dolar satılmasının yankıları sürerken, bu gece de Vakıf Katılım Bankası'nın kurumsal web sitesinde benzer bir durum oluştu. Bankanın internet sitesinde gece saatlerinde dolar kurunun alış fiyatı 4.57, satış fiyatı ise 4.58 olarak gözüktü. Web sitesinin sağ alt köşesinde güncel tarih gözükürken, sol alt köşede ise temmuz ayı tarihi yer aldı.

İKİ FARKLI AÇIKLAMA

CHP eski milletvekili Barış Yarkadaş'ın konuyu Twitter hesabından duyururken, bankadan da açıklama geldi.

Cumhuriyet gazetesine konuşan Vakıf Katılım Bankası yetkilisi yaptığı ilk açıklamada, “00.00 itibari ile güncelleme çalışması oldu. Mobil bankacılık üzerinden herhangi bir satış olmadı.  09.07.2018 saat 17. 25 kapanış  tarihindeki kapanış kuruna aittir. Sitemizin alt yapı çalışması sürüyor” dedi.

Banka yönetimi sabah saatlerinde ise sosyal medya hesabından yeni bir açıklama yaptı. Açıklamada, siber saldırı nedeniyle bilgilendirme amaçlı ekranda döviz kurunun yanlış gözüktüğü, bu fiyattan herhangi bir alım satım olmadığı duyuruldu.

Vakıf Katılım Bankası'ndan konuya ilişkin şu açıklama yapıldı: “10 Eylül 2018 tarihinde kurumsal web sitemizde bilgilendirme amaçlı yayınlanan döviz kurlarımıza yönelik, 9 Temmuz 2018 tarihindeki kurlarımızı gösterecek şekilde bir siber saldırı düzenlenmiş, saldırı çok kısa sürede püskürtülmüştür. Bankacılık sistemlerimiz (mobil ve internet şubemiz) saldırıdan olumsuz etkilenmemiş olup, bu sürede gerçekleşen herhangi bir döviz alım-satım işlemi de bulunmamaktadır. Yapılan müdahale neticesinde kurumsal web sitemiz stabil hale getirilmiştir.”(Gazete Duvar)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.