Van’da 9. Van Denizi Su Sporları Festivali başladı

Van’da 9. Van Denizi Su Sporları Festivali başladı

Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi, Edremit Belediyesi, İpekyolu Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘9.Van Denizi Su Sporları Festivali’ başladı.

A+A-

Edremit Belediyesi ev sahipliğinde Kent Meydanı'nda düzenlenen festival, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Festivalde açılış konuşmasını yapan Van Vali Vekili Mehmet Parlak, Van'ın köklü geçmişine değinerek, “Bu festival; birçok uygarlıklara ev sahipliği yapmış, bin 700 metre rakımıyla dünyadaki tek sodalı göle sahip olan ve yine kahvaltısı ve kedisi, uygarlıklara ev sahipliği yapmış geçmişi ve Türkiye'de en çok güneş gören ikinci il olması hesabıyla Van ilimizde gerçekleşiyor olması, bu festivale katılan misafirlerimize eşsiz fırsatlar sunuyor. İlimizde başta su sporları olmak üzere birçok spor branşında ciddi bir yükselme olduğunu gözlemlemekteyiz. Sadece kano ve kürekte 500 faal sporcumuz var. Yüzme sporlarında da yine 500 gencimiz eğitim almaktadır. Bunun yanında yüzme alanında 4 bin çocuğumuz yüzme kursuna devam ediyor. 4 yıl gibi kısa süre olmasına rağmen ulusal düzeyde ciddi başarılar aldığımızı biliyoruz. Kürek dalında 4 ayrı madalyayla sporcularımızın ilimize dönmesi haliyle göğsümüzü kabarttı. Umarım bundan sonra da katılımı artarak devam eder. İki gün sürecek olan müsabakalarda tüm sporculara başarılar diliyor, festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. 

Festival; plaj futbolu, plaj voleybolu, kano, yelken, kürek, dragon ve açık su yüzme yarışmaları dile devam etti. İki gün sürecek festival yarın yapılacak olan ödül töreni ve akabinde Van oturma gecesi ile sona erecek. 

Festivale Van Vali Yardımcısı İbrahim Civelek, Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, kamu kurum ve kuruluş amirleri ile vatandaşlar katıldı. 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.