Van’da engelli bayanlara yönelik işitme testi

Van’da engelli bayanlara yönelik işitme testi

Van İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği üyesi 50 işitme engelli kadına Si-Ser İşitme Merkezi tarafından ücretsiz işitme testi yaptırıldı.

A+A-

Açıklamalarda bulunan Van İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Yörükoğlu, derneklerine üye olan 50 işitme engelli kadına ücretsiz olarak test yapıldığını belirterek, “Burada işitme engelli kadınlarımızın duyma oranı belirlenecek ve bunun için de herhangi bir ücret alınmayacak. Bundan sonra da imzaladığımız protokol çerçevesinde üyelerimizin işitme cihazları ile ilgili takip, cihaz ayarı, pil desteği gibi çalışmalar söz konusu şirket tarafından sağlanacak. Van'da bin 200 civarında işitme engelli üyemiz var” dedi.

Si-Ser İşitme Cihazları yetkilisi Yılmaz Doğru ise, buradaki amaçlarının işitme engelli bayanların duyma oranlarını tespit etmek olduğunu belirterek, “Ayrıca burada dernek üyelerini işitme cihazları konusunda bilinçlendirmek ve bunlara yönelik özel hizmetler sunmaktır. Bu kapsamda derneğimizin yönetimiyle de bir protokol imzaladık. Bu kapsamda dernek üyesi olan bireylere işitme cihazı noktasında özel hizmetler de sunacağız” diye konuştu.

Dernek üyesi işitme engelli kadınlar ise, verilen hizmetten memnun olduklarını belirterek emeği geçenlere teşekkür ettiler. (iha)

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.