Van'da iranlı turist sevinci

Van'da iranlı turist sevinci

 İran’dan nevruz tatili için Van’a gelen turistler esnafın yüzünü güldürüyor.

A+A-

Bu yıl da mart ayı ile birlikte İranlı turistlerin en çok tercih ettikleri illerden biri Van oldu. Kentin cadde ve sokakları, mağazalar İranlı turistlerin yoğun ilgisi ile karşılaşırken, otellerde doluluk oranı ise yüzde 95'lere vardı.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva; İran'ın Van'a, Vanlıların da İranlılara mecbur olduğunu söyledi.

Takva, “Son yıllarda İranlı vatandaşların ilimize yoğun ilgisi, hepimizin önemsemesi gereken en önemli durumdur. Yıllardır çabamız, çalışmalarımız bu durumun oluşmasını sağlamak içindi. Çok şükür Van, İranlıların en çok tercih ettiği kentlerden biridir. Bu şehirde yaşayanlar olarak, esnaf ve tüccarlar olarak bu durumu benimsemeli, bir kültür haline getirmeliyiz. Bu kent ekonomisi son yıllarda İranlılardan çok büyük katkı görmüştür. Bunun için bu önemli durumun kıymetini bilmeliyiz. Misafirlerimize gerekli itinayı göstermeli, onların burada kaldıkları sürede konforlu bir tatil için elimizden geleni yapmalıyız” ifadesini kullandı.

“Van halkı İranlıları benimsemeli”

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, göreve geldikleri günden beri İran ile ticarete, ikili ilişkilere çok önem verdiklerini, bunun için onlarca kez İran'a çalışma programları düzenlediklerini belirterek, “İlimizin 80 kilometre ötesinde bulunan İran'la ilişkilerimizi en üst seviyede tutmalıyız. Bu durum şehrimizde yaşayan her bireyin, tüccar ve esnafın önem vermesi gereken önemli bir konudur. Kentimizin ekonomisine büyük katma değer sağlayan İranlı konuklarımıza esnafımızın gereken ilgiyi göstermesi gerekir. Özellikle alışveriş için ilimizde bulunan İranlı vatandaşlara esnafımızın ‘Veli Nimet' gözüyle bakması, bu şekilde davranması gerekir. Aksi taktirde ilimiz için çok önemli olan bu pazara büyük zarar vermiş oluruz. Otel işletmecileri, alışveriş mağazaları, restoranlar ve diğer işletmelerin, İranlı vatandaşlara gerekli hassasiyeti göstermesini bekliyoruz. Bu önemli konu herkes tarafından içselleştirilmelidir” diye konuştu.

3. Van Alışveriş Günleri Başlıyor

Van Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 2 yıl üst üste gerçekleştirilen Van Alışveriş Günleri'nin 3.'sünün bu yıl da yapılacağını dile getiren Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, “Ankara ve İstanbul'dan sonra Anadolu'da ilk kez Van'da yapılan Alışveriş Festivali'nin bu yıl üçüncüsünü yapıyoruz. Tüm paydaşlarımızla bu organizasyonu çok önemsiyoruz. Bu artık geleneksel hale gelen ve markalaşan önemli bir organizasyon oldu. Bizden sonra farklı iller böyle çalışmalar yapmaya başladı. Amacımız bu kentte marka değeri olan büyük bir organizasyon kazandırmaktır. Urumiye, Tebriz ticaret odaları, seyahat acenteleri ile görüşmelerimiz devam ediyor. Tebriz, Urumiye, Erdebil, Hoy, Salmam gibi şehirlerde tanıtımlarımız devam ediyor. Amacımız burayı İranlı turistler için en cazip kent haline getirmek. Bunun için bu kentte yaşayan herkesin üzerine düşeni yapması gerekir. Bu bilinçle hareket etmeliyiz” şeklinde konuştu. (iha)

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.