Van'da yaban hayvanlarına yem desteği

Van'da yaban hayvanlarına yem desteği

Van Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, yaşanan aşırı soğuklar ve kar yağışı nedeniyle daha önceden belirlenen avlak ve sulak alanlara yaban hayvanları için yem bıraktı.

A+A-

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 14. Bölge Müdürlüğü ekipleri, hava sıcaklığının düşmesi ve yoğun kar yağışıyla birlikte yem bulmakta zorlanan yaban hayvanları için harekete geçti. Yaban hayvanlarının olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için Van ve çevresinde bulunan sulak ve avlak alanlara pazar artığı, bayat ekmek, buğday ve arpadan oluşan yemler bırakmaya başladı. 2 ekip kuran Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, kış boyunca yemleme çalışmalarına aralıksız devam edeceği belirtildi.
Bu günkü yemleme çalışmalarına katılan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 14. Bölge Müdürü Mustafa Şentürk ve Van Şube Müdürü Yunus Bakıcı yaban hayvanlarına yem bıraktılar. Çetin geçen kış şartlarından dolayı yaban hayvanlarına yem desteği verdiklerini ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 14. Bölge Müdürü Mustafa Şentürk, "Bu gün burada Erçek Gölünde gördüğünüz gibi yüzeyi tamamen donan ve şuan tatlı suyun aktığı açık alanda kanatlı hayvanlar için yem bırakıyoruz. Özellikle kanatlı hayvanlar için arpa buğday, etle beslenen hayvanlar için de et ve sakatat bırakıyoruz. Bu güne kadar Van'da yaklaşık 8 ton yemle çalışması yaptık, sezon sonuna kadar ise 10 tonun üzerine çıkmayı hedefliyoruz. Bölge olarakta hedefimiz 50 tonu bulmak. Böylelikle sezon sonuna kadar yaban hayatına desteğimiz devam edecek" dedi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.