Van'daki koronavirüs şüpheleri ile ilgili sonuçlar çıktı!

Van'daki koronavirüs şüpheleri ile ilgili sonuçlar çıktı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Van'da korona virüs şüphesiyle karantina altına alınan 5 hasta için tahlil sonuçlarını açıkladı.

A+A-

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan gündemdeki koronavirüs ile ilgili açıklama geldi.

İşte Bakan Koca'nın açıklamasından satır başları;

İran makamlarıyla ilgili tüm kuruluşlarla görüşmeler gerçekleştirildi, Sayın Cumhurbaşkanımız konuyu özellikle yakından takip etmekteler. Vatandaşımızı korumak adına bilim kurulumuzun önerdiği alınması gereken tüm tedbirlerin alınması talimatını verdiler.

İran'daki ölüm sayısı 8 olarak kaydedildi, İran ila 3 adet sınır kapımız mevcut buna ilaveten Iğdır'dan özel Nahcivan bölgesinden açılan sınır kapısı da mevcut. Bilim Kurulumuzun tavsiyesi ile sınır hareketliliğinin azaltılması açısından ilave tedbirlere ihtiyaç duyuldu.

İçişleri Bakanlığımız ile beraber İran sınırı ile ilgili kararlar tüm makamlara bildirilmiştir, İran ile tüm kara sınır geçişleri karşılıklı olarak geçici olarak durduruldu ve Tüm uluslararası uçuşlar (İran'dan gelişler) saat 20.00 itibarıyla tek taraflı ve geçici olarak durduruldu Türkiye'den İran'a geçişler havadan devam ediyor.

İran'dan ülkemize giriş yapan tüm yolcular tek tek kontrol edilmekteydi, belirtiler tespit edilirse gözlem altına alınarak numuneleri labaratuvarlarımıza gönderilmekteydi. Bu çerçevede 8 Türk vatandaşı olmayan İran vatandaşının hastalık bulgularının olması sebebiyle ülkemize giriş verilmediğini belirtmek istiyorum.

Van'da 5 kişi gözlem altındaydı onların sonuçları da koronavirüs açısından negatif çıktı, yani koronavirüs hastası değildir.

Yeteri kadar ilaç ve medikal malzeme depolandı bu noktada endişelenecek bir durum yoktur.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.