Van Gölü sahilleri Antalya'yı aratmıyor

Van Gölü sahilleri Antalya'yı aratmıyor

Van’ın Gevaş ilçesindeki Devlet Su İşleri (DSİ) Kampı, hafta sonlarında yaşanan yoğunluk nedeniyle Antalya’nın Lara, Konyaaltı plajlarını aratmıyor.

A+A-

Van'da hafta sonlarında vatandaşlar piknik alanı olarak daha çok ağaçlık olması ve günün ilerleyen saatlerinde ailece göle girme imkânı bulduğu için Gevaş DSİ Kampını tercih ediyorlar.

Her yıl olduğu gibi bu yılda havaların ısınması ile birlikte vatandaşların tercihi olan Gevaş DSİ Kampı'nda hafta sonları yer bulmak neredeyse imkânsız. 

Güzel doğası, sahildeki temiz suyu nedeniyle vatandaşların ilgisini çeken DSİ kampında hafta sonları yer bulunmuyor. 

Haftanın yorgunluğunu, stresini atmak isteyen vatandaşların birinci tercihi olan Gevaş DSİ Kampı kadınlar için de yer ayrıldığı için ayrıca tercih ediliyor. 

Kampın ağaçlarla kaplı olması, piknik yapmaya gelen vatandaşları sıcak güneşten koruması nedeni ile de cezp ediyor.

Van gölü sahilindeki birçok noktada neredeyse göle girecek yer bulamadıklarını belirten vatandaşlar, ağaç gölgeliği ve berrak olması nedeniyle DSİ kampını tercih ettiklerini söylüyor.

Ramazan ayının bitmesi ile birlikte cumartesi ve Pazar günleri neredeyse oturacak yer bulamadıklarını belirten vatandaşlar, sahilde buna benzer birçok noktada bu ortamı yaratmanın mümkün olduğunu, ancak herhangi bir girişime rastlamadıklarını söylüyorlar. 

Geçtiğimiz hafta sonu da önceki günleri aratmayan bir yoğunluğun olduğu Gevaş DSİ Kampı'nda vatandaşlar hem gönüllerince piknik yaptı, hem de ailece göle girmenin tadını çıkardı.

Kaynak: Prestij Gazetesi -  Mürsel ÖNER

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.