Vatandaşlar soba zehirlenmesine karşı uyarıldı

Vatandaşlar soba zehirlenmesine karşı uyarıldı

Mardin'in Midyat Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Nalan Ogan, kış aylarının başlamasıyla birlikte vatandaşları soba zehirlenmelerine karşı duyarlı olmaları konusunda uyardı.

A+A-
Ogan, "Soğuk havaların başladığı şu günlerde ısınma aracı olarak kullandığımız sobaların uygun şartlar sağlanmadığı takdirde sağlığımızı da olumsuz etkileyecek bir takım etkileri söz konusudur. Soba zehirlenmesine neden olan karbonmonoksit gazı renksiz, kokusuz ve yanıcı bir gazdır. Özellikle ev ve işyeri gibi kapalı ortamlarda meydana gelen yanma sırasında olur.” dedi.

Soba zehirlenmelerindeki belirtileri de anlatan Uzm. Dr. Ogan, “Zehirlenme belirtileri baş ağrısı, baş dönmesi, bulantı, kusma, çarpıntı, kulak çınlaması, dalgınlık, genel bitkinlik, bazen kas kramplarından bilinç kaybı ve ölüme kadar, maruz kalınan miktar ile orantılı olarak çok çeşitli şikayetler ile karşımıza çıkabilir. Bu durumda yapılacak ilk müdahale hastanın bulunduğu yerden temiz havaya çıkarılması, bilinç durumunun kontrolü, gerekirse suni solunum, kalp masajı ve vakit kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna nakledilmesidir.” şeklinde konuştu./Ajanslar

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.