''Yargılanmaktan Korkuyorlar''

''Yargılanmaktan Korkuyorlar''

İstanbul'da konuşma yapan CHP milletvekili Deniz Baykal, referandum sürecinde yoğun önlemler alınmasının iki sebebi olduğunu söyledi. Baykal, 'Birincisi yargılanma korkusu, ikincisi de 7 Haziran korkusu' dedi.

A+A-

Eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, İstanbul Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde partililerle buluştu. Toplantı öncesi salondan sık sık ‘Türkiye laiktir, laik kalacak, Hayır'da hayır var' sloganları atıldı.

‘MUSTAFA KEMAL'İ TOPRAĞA GÖMMEMİZİ İSTİYORLAR'

CHP'nin referandum için hazırladığı şarkılar eşliğinde kürsüye ilk olarak çıkan Zeytinburnu İlçe Başkanı Metin Doğan, “16 Nisan'dan sonra bizden Mustafa Kemali tarihe ve toprağa gömmemizi istiyorlar. Bu işgale ve saldırıya karşı direniş hakkını örgütleyeceğiz” dedi.

‘HAYIR'DAN SONRA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE BAYRAĞIMIZI DİKECEĞİZ'

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, “Yeterince medyada yokuz ama her mahallede en az 20 kişiden oluşan mahalle komisyonlarımızı seçtik” dedi. “16 Nisan'dan sonra, AKP'ye kaptırdığımız alanlara gireceğiz” diyen Canpolat, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne de CHP bayraklarını dikeceklerini iddia ederek şunları söyledi:

“Şu an profesyonel olarak 150 bin arkadaşımız sahada çalışmalara başlayarak cumhuriyete, Mustafa Kemal Atatürk'e sahip çıkma için çalışıyor. Parti flamalarımızı bir kenara bıraktık çünkü bu AKP ile CHP arasındaki bir yarış değil. Bu ülkede  kimsenin kimsenin inanışına karşı çıkmayan, dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin birlikte bu vatanı savunduk. Şimdi öbür tarafta cumhuriyeti ayrıştırmaya çalışan bir anlayış ve ülkeyi kavga ve savaş ortamına çevirmek isteyen bir anlayış var. Hayır demeyi sağlayacağız. Hayırdan sonra CHP için bir fırsattır. AKP'ye terk ettiğimiz alanlara gireceğiz. Milliyetçilerle muhafazakarlarla birlikte bu haramilerden, bu anlayıştan büyükşehir belediyesinin bayrağını alıp CHP bayrağını dikeceğiz. Hep birlikte ötekilerle birlikte hayır dedirtip iktidar olacağız.”

‘AKİL ADAMLAR NEREDE?'

Canpolat'ın ardından kürsüye çıkan Deniz Baykal, Dolmabahçe mutabakatına atıfta bulunarak çözüm sürecinde akil adamlar heyeti oluşturulduğunu ve bu süreci halka anlatan kişilerin olduğunu hatırlattı. Akil adamlar heyetinin anayasayı değişikliğini halka neden anlatmadığını soran Baykal, şöyle konuştu:

“Zeytinburnu'ndan başlayarak her birimiz bir görev alarak yola çıkıyoruz. Bugün bir siyasi parti tartışması ve toplantısı yapmıyoruz. Milli sorumluluk ve duyarlılık içerisinde bütün Türkiye'yi daha iyi günlere taşıyacağına inandığımız bir anayasayı savunmak için bir araya geliyoruz. Dayatma ve tepeden inme bir anayasa ile karşı karşıyayız.

Ne hukuk ne siyaset dünyanın hiçbir ölçüsü ile şeref kazandırmayacak bir anayasa taslağıdır. 12 Eylül anayasasının bir sahibi vardı. Bu anayasanın bir sahibi bile yok. Ama bu anayasa sahibinin sesidir, bu anayasa karanlıkta hazırlanmış, milletvekillerin daha okumadan meclise sunulmuş bir anayasa. Çözüm süreci ile ilgili bir sürece girdiler bu modeli halka kabul etmeye çalışmak için 60 tane akil adam heyeti oluşturularak bu süreç halka anlatılmaya çalışıldı. Şimdi yine yapsınlar. Akil insanlar bu anayasa'yı halka anlatsın.”

‘AKP'LİLER DE BUNUN DOĞRU OLMADIĞI İNANCINDA'

AK Parti içerisinde konuştukları anayasa hukukçularının da anayasa değişikliğinin doğru olmadığına inandığını öne süren Baykan, “Ama onlarda gidip oy verdiler. Bu da onların siyasi anlayışıdır. Bugün sizin önünüze gelen yasanın hazırlanış macerası bu” diye konuştu.

‘BUNLAR NEREDEN ÇIKTI?'

Baykal'ın “Bütün bunlar nereden çıktı?” sorusuna salondan bir partilinin, “Bahçeli'den” yanıtı salonda gülüşmelere neden oldu.

‘BU TEK ADAM ANAYASASIDIR'

Teklifinin tek adam anayasası olduğunu savunan Baykal, şunları kaydetti:

“Çeşitli zorunluklar nedeniyle birlikte yola çıktık. Onlar partizanca bir anlayışla onlara oy vermiş olabilir ama siz milletsiniz kimsenin kapı kulu değilsiniz. Bu anayasa artık kamuoyunda yavaş yavaş anlaşılıyor. Meclis televizyonu kapatılarak, Türkiye tarihinin bu en önemli konusunu olup bittiye getirdiler. Bırakın millet konuşsun, görsün ama bunu istemediler alelacele getirip götürdüler. Bu işi örtbas etme kamufle etme anlayışının altında yatan malına güvenememektir. Bu siyasi bir partinin organize ettiği bir hayır değildir bu hayır milletin hayırıdır. Ben bugün buraya Cumhuriyet Halk Partisi birisi olarak değil bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak buradayım. Kısacası bu tek adam anayasasıdır.”

‘BU KADAR TEDBİRİN İKİ SEBEBİ VAR'

Baykal, bu kadar aşırı tedbirin iki sebebi var diyerek bu tedbirleri de şöyle açıkladı: “Birincisi yargılanma korkusu, ikincisi de 7 Haziran korkusu. Yani böylece ‘bu milletin işi belli olmaz' demek istiyorlar, 7 Haziran'ın dışarıya yansıtılmasını istemiyorlar. Şimdi böyle tablolarla karşı karşıyayız. Bu oyunuzun kıymetini bilin çünkü bu oy olağanüstü kıymetlidir sakın ha tapuyu kaptırmayın hem gecekondu hem de devletin tapusu sizin elinizde.” (Hacı Bişgin - Gazete Duvar)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.