Yarın kar geliyor

Yarın kar geliyor

Bahar havası bugün bitiyor. Trakya'da gün içerisinde başlayacak kar yağışı İstanbul'da da etkisini gösterecek.

A+A-
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Trakya'da gün içerisinde yağmur ve karla karışık yağmur, yükseklerinde kar şeklinde görülecek yağışların, rüzgarın kuzey yönlerden kuvvetlenmesi ve hissedilir derecede sıcaklık düşüşü ile birlikte akşam saatlerinden itibaren Edirne ve Kırklareli çevrelerinde kar yağışına dönüşeceği, gece saatleri ile yarın kar yağışının Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul'un Silivri ve Çatalca çevrelerinde etkisini aralıklarla sürdüreceğinin tahmin edilidiğini açıkladı. Trakya'da kar yağışı ve ani sıcaklık düşüşü nedeniyle yaşanabilecek olumsuz şartlarakarşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

İSTANBUL'DA HANGİ İLÇELERE UYARI YAPILDI?

Meteorolojinin açıklamasına göre; Ülkenin büyük bir bölümünde görülecek olan yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, İç Anadolu'nun kuzey kesimleri, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların; İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Çanakkale, Balıkesir'in batı kıyı ilçeleri (Ayvalık, Edremit, Burhaniye), Antalya ile Isparta'nın Sütçüler; Burdur'un Ağlasun, Çeltikçi, Bucak ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/metrekare) ve yer yer şiddetli (76-100 kg/metrekare) olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

İSTANBUL'A KAR GELİYOR

Trakya'da gün içerisinde yağmur ve karla karışık yağmur, yükseklerinde kar şeklinde görülecek yağışların, rüzgarın kuzey yönlerden kuvvetlenmesi ve hissedilir derecede sıcaklık düşüşü ile birlikte akşam saatlerinden itibaren Edirne ve Kırklareli çevrelerinde kar yağışına dönüşeceği, gece saatleri ile yarın (Pazar) kar yağışının Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul'un Silivri ve Çatalca çevrelerinde etkisini aralıklarla sürdüreceği tahmin ediliyor. Trakya'da kar yağışı ve ani sıcaklık düşüşü nedeniyle yaşanabilecek olumsuz şartlara (Ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı) karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

METEOROLOJİ'DEN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; İzmir, Aydın, Manisa, Çanakkale, Balıkesir'in batı kıyı ilçeleri (Ayvalık, Edremit, Burhaniye), Antalya ile Isparta'nın Sütçüler; Burdur'un Ağlasun, Çeltikçi, Bucak ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/metrekare) ve yer yer şiddetli (76-100 kg/metrekare) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani su baskını, sel, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksama vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölge genelinde yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden sonra Trakya kesimi (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ) ile İstanbul'un Silivri ve Çatalca çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Çanakkale ile Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde (Edremit, Ayvalık, Gömeç, Havran ve Burhaniye) yer yer kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin kuzey kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu (poyraz), Çanakkale çevrelerinde güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

EGE

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak, kıyılarının gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İzmir, Aydın, Manisa ve Muğla çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare), yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/metrekare) ve şiddetli (76-100 kg/metrekare) olması bekleniyor. Rüzgar kıyı kesimlerde güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) eseceği tahmin ediliyor. Kuvvetli lodos nedeniyle yaşanabilecek baca gazı zehirlenmeleri ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz ile zamanla Mersin, Kahramanmaraş, akşam saatlerinden sonra Adana ve Osmaniye çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya, Isparta'nın Sütçüler; Burdur'un Ağlasun, Çeltikçi, Bucak ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/metrekare) ve yer yer şiddetli (76-100 kg/metrekare) olması bekleniyor. Rüzgar batı kıyılarında güneyli yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) esecek.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, sabah ilk saatlerde Eskişehir çevreleri, zamanla bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışların; genellikle yağmur, akşam saatlerinden itibaren bölgenin kuzey kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Lodos nedeniyle yaşanabilecek baca gazı zehirlenmeleri ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerde yağmur, iç kesimlerinde karla karışık yağmur, yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde Samsun, Amasya ve Çorum, gece saatlerinde iç kesimleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak; Gümüşhane ve Bayburt ile iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsü nedeniyle muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, sabah ilk saatlerde Malatya, Tunceli, Elazığ, Erzurum, Bingöl, Ağrı, Muş ve Bitlis çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin batısında yağmur ve sağanak, kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor. Güneyli rüzgar ve yüksek kar örtüsü nedeniyle muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Diyarbakır ve Adıyaman çevreleri ile zamanla doğu kesimlerinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.