Yaşlanma tarih olabilir

Yaşlanma tarih olabilir

ABDli bilim insanlarının yaptığı araştırmalara göre beyinde bir badem büyüklüğündeki bölge yaşlanmayı yavaşlatmak hatta durdurmanın anahtarını elinde tutuyor. Bilim insanları yakın bir gelecekte bu bölgenin manüple edilmesi sonucunda yaşlanmanın tarih ola

A+A-

ABD"nin New York şehrinde bulunan Albert Einstein Tıp Fakültesinde yapılan araştırmalarda labaratuar farelerinin yaşlanmaları hızlandırılıp yavaşlatılabildi. Beynin hypothalamus olarak adlandırılan bölgesinin verdiği komutları manüple eden bilim insanları bu şekilde farelerin ömürlerini yüzde 20 oranında uzattı.

Araştırma ekibinin içinde yer alan doktor Donsheng Cai yaptığı açıklamada uzun yıllardan beri bilim insanlarının yaşlanmanın vücudun değişik bölgelerinde bağımsız mı yoksa bir organ tarafından kontrol edilerek mi geliştiğini araştırdığını ifade ederek “Bizim araştırmamıza göre yaşlanmanın birçok boyutu hypothalamus tarafından kontrol ediliyor” dedi. Cai, yaşlanmanın bu şekilde yavaşlatılabileceği yönündeki bulguların heyecan verici olduğunu söyledi.

Nature dergisinde sonuçları yayınlanan araştırmanın yaşlanmanın etkilerini tamamen durdurmanın ilk adımlarından biri olabileceği belirtiliyor.

Araştırma sonucunda farenin dokularındaki yaşlanma yüzde 20 beynindeki yaşlanma da yüzde 50 oranında durdurulabildi.

Tıptaki tüm gelişmelere rağmen bilim insanları halen yaşlanmayı gerçekleştiren mekanizmanın nasıl oluştuğunu bulabilmiş değil. Yine bebeklikten yetişkinliğe kadar olan geçen süreçte vücudun yeni hücre üretiminin neden durduğu da modern tıbbın önünde çözülmesi gereken en büyük sorunlardan biri.ANF

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.