Yazar ve oyunculardan Ahmet Türk çağrısı

Yazar ve oyunculardan Ahmet Türk çağrısı

142 aydın ve sanatçı Elazığ Cezaevi’nde tutuklu bulunan Mardin Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk’ün serbest bırakılması için bir çağrı yayınladı.

A+A-

Aralarında Orhan Pamuk, Fikret Kuşkan, Metin Özülkü, Edip Akbayram, Rutkay Aziz, Zülfü Livaneli, Yeşim Ustaoğlu ve Müjde Ar gibi isimlerinden de bulunduğu 142 aydın ve sanatçı Elazığ Cezaevi'nde tutuklu bulunan Mardin Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk'ün serbest bırakılması için bir çağrı yayınladı.

Taksim Hill Hotel'de bir basın toplantısı düzenleyen aydın ve sanatçıların yayınladığı bildiri şöyle:

“Ülke tarihimizin ve siyasetimizin önemli ismi Ahmet Türk, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini sürdürürken, görevinden alınarak tutuklanmış, önce İstanbul Silivri Cezaevi'ne daha sonra Elazığ Cezaevi'ne gönderilmiştir. Siyasetin her alanında faaliyet yürütmüş olan Ahmet Türk, bu deneyimini, şiddetten arınmış bir siyasi nezaketle yıllarca sürdürmüş saygın bir siyasetçidir.

Demokrat ve barışçı kimliğiyle tanınan Ahmet Türk, yaşamı boyunca da bu ilkelere bağlı kalmış ve çok geniş, farklı çevrelerin de ilgisini, sempatisini, saygısını haklı olarak kazanmış aydın bir kişiliktir. Tutuklanma gerekçeleri belediye hizmetleriyle ilgilidir. Oysa başkanlığı süresince hakkında onlarca inceleme ve denetleme yapılmış ve sonucunda denetleyenlerce kendisine olumlu rapor verilerek teşekkür edilmiştir.

İlerleyen yaşı ve yaşadığı rahatsızlıklar dikkate alınmaksızın hukuksuz ve haksız yere tutuklanmıştır. Tutuksuz yargılamayı esas kabul eden bir hukuk sisteminde demokratik yollarla seçilmiş siyasetçilerin cezaevlerinde tecritte ve kötü koşullarda tutulmaları nedeniyle endişeliyiz. Ahmet Türk kalbinde pille yaşamaktadır. Cezaevi koşullarının sağlık durumunu daha da kötüleştireceği açıkça ortadayken tutuklu yargılanmasında ısrar etmenin vahim sonuçlara neden olabileceğini düşünüyoruz.

 

Bizler, onu tanıyor, biliyor ve aşağıda imzası bulunanlar olarak, sağlık durumu da dikkate alınarak Ahmet Türk'ün derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz.”

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.