Yeni Zelanda polisi: Saldırganı üçüncü hedefe doğru giderken yakaladık

Yeni Zelanda polisi: Saldırganı üçüncü hedefe doğru giderken yakaladık

Yeni Zelanda polisi 50 kişinin hayatını kaybettiği cami saldırılarını düzenleyen zanlının üçüncü bir hedefe giderken yakalandığını söyledi. Polis bu üçüncü hedefin neresi olduğunu açıklamayacaklarını söylerken hedefin Ashburton Camisi olabileceği iddia ed

A+A-

Yeni Zelanda'da cami saldırılarında yaşamını yitirenler son yolculuğuna uğurlanırken bugün erken saatlerde Yeni Zelanda polisi saldırıya ilişkin ayrıntılı bir açıklama yaptı. Polis, ilk 111 yardım çağrısından saldırganın yakalanmasına kadar olan anı zaman çizelgesi olarak verdikten sonra saldırganın daha fazla insanı öldürmek için üçüncü bir yere doğru hareket ettiği sırada yakalandığından emin olduklarını söyledi.

Çarşamba günü, Emniyet Müdürü Mike Bush saldırganın yakalandığı anda ölümcül öfkesinin dinmemiş olduğunu fark eden polisin onun üçüncü bir saldırı planladığından şüphelendiklerini söyledi. Bush, “Biz güçlü bir şekilde inanıyoruz üçüncü bir yere saldırı düzenlemek için hareket ederken onu yakaladık” ifadelerini kullandı.

Emniyet Müdürü Bush, saldırganın nereye gitmek istediğini açıklamayacaklarını söyledi. Bush, “Nereye gittiğini ve bizim giderken onu yolda durdurduğumuzu kesinlikle biliyoruz” dedi.

İlk ve en ölümcül saldırının Al Noor Camisi'nde gerçekleştirildiğini ifade eden Bush, saldırganın 7 kilometre boyunca ilerleyerek Linwood Camisi'ne gittiğini aktardı. İki polis saldırganı Brougham Sokağı'nda yakalamıştı.

SALDIRGANIN ULAŞMAYA ÇALIŞACAĞI ÜÇÜNCÜ YER NERESİYDİ?

Saldırganın manifestosundan bu hedefin Ashburton Camisi olabileceği, ikinci saldırı sonrası arabayla bir saatlik mesafenin ardından buraya ulaşmayı hedeflediği tahmin ediliyor. Cuma öğleden sonra Ashburton Camisi'nde 20 kişi vardı. (Dış Haberler)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.