Yıldırım, özel garsonunu müşavir kadrosuna atadı

Yıldırım, özel garsonunu müşavir kadrosuna atadı

TBMM Başkanlığı'ndan bugün istifa etmesi beklenen Binali Yıldırım'ın, özel garsonu Zeynel Nar’ı, Meclis’te müşavir kadrosuna atadığı belirtildi. CHP Milletvekili Tanal, 'Giderayak kadrolaşmak görevi kötüye kullanmaktır' eleştirisinde bulundu.

A+A-

İsmail Kahraman'ın ardından Binali Yıldırım'ın da Meclis başkanlığından ayrılmadan önce yakın çevresinden bazı isimleri Meclis kadrosuna aldığı öne sürüldü. Sözcü'den Saygı Öztürk‘ün yazısına göre personel arasında tepkiye neden uygulamanın en üç örneği ise Yıldırım'ın özel garsonu Zeynel Nar'ı müşavir kadrosuna alması oldu. Böylece Nar, ek göstergeden de yararlanacak.

‘KPSS'YLE ALINMASI GEREKİYOR'

Konuya ilişkin Sözcü'ye açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal şunları söyledi: “TBMM başkanlığından İsmail Kahraman da ayrılırken yakın ekibindekilere kıyak geçip müşavir yaptı. Hatta özel berberini meclis kadrosuna aldırdı. Binali bey de ondan geri kalmadı. Bazıları da şoförlerini istisnai kadrodan memur yaptılar. 657 sayılı kanunun ilgili maddesinde teknik elemanlar için kullanılan bu maddeyi keyfi olarak görev ve yetki suiistimaline çevirdiler. KPSS ile alınması gereken göreve ileri yollarla memur alınıyor. Bu yolsuzluktur, liyakatsizliktir, kayırmadır. Kendi garsonunu müşavir yapan meclis başkanı Allah korusun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olursa kim bilir neler yapar. Giderayak kadrolaşmak görevi kötüye kullanmaktır.”

Zeynel Nar'ın TBMM lokantasında şef garson olduğu ve bundan sonra da müşavir unvanı ile garsonluğu sürdüreceği bildirildi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.