Yoğun fırtına köyleri elektriksiz bıraktı

Yoğun fırtına köyleri elektriksiz bıraktı

Hakkari'de devam eden soğuk hava ve fırtına Peyanîs (Geçitli) köyü ve civarında bulunan köylerin elektrik ve telefon hatlarının kesilmesine neden oldu.

A+A-

Hakkari'de günlerdir devam eden soğuk hava ve fırtına Peyanîs (Geçitli) köyünde elektrik ve telefon hatlarının kesilmesine neden oldu. 3 gün önce başlayan kar yağışının ardından etkisini arttıran şiddetli fırtına, Peyanis ve civarda bulunan Nişê (Işıklı), Qeval (Kaval), Elkiki (Kamışlı), Dêre (Aksu), Balekan (Pınarca) köylerinde elektrik ve GSM hatlarının kesilmesine neden oldu. Peyanîs'e giden Sileh (Durankaya) beldesinin yolunun da yoğun fırtınadan dolayı ulaşıma kapalı olduğu, Çukurca yolu üzerinde bulunan Dizeh (Üzümcü) köyünden ulaşım sağlandığı belirtildi. Elektrik arızasının giderilmesi için bölgeye giden VEDAŞ ekibine de şebekenin olmayışından dolayı ulaşılamadığı bildirildi.

Köy iki gündür elektriksiz

Yıllardır ilk kez böylesi bir fırtına ile karşılaştıklarını belirten Peyanîs Köyü Muhtarı Sabri Tunç, fırtınadan dolayı iki gündür köyleri ve civar köylerde elektrik olmadığını söyledi. Tunç, "Soğuk hava ve fırtına bölgemizde hayatı olumsuz etkiliyor. İki gündür elektriğimiz yok. VEDAŞ ekipleri elektrik sorunun giderilmesi için çalışmalar yürütüyor. Ama yoğun fırtına nedeniyle çalışmalarında zorlanıyorlar. Hakkari-Durankaya yolu kapalı olduğu için, Üzümcü yolu üzerinden bölgeye gelmeye çalışıyorlar" dedi./diha

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.