Yolun ortasına duvar ördü

Yolun ortasına duvar ördü

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde sokaktan geçen yol, arsa sahibi tarafından duvar örülerek kapatıldı.

A+A-

Sürekli kullandıkları yol ortasına örülen duvarla karşılaşan sürücüler, geldikleri yoldan gerdi döndü.

Sorgun Aydınlıkevler Mahallesi 6004 sokaktan geçen yol, arsa sahibi Ahmet Kaplan tarafından 5 metre uzunluğunda, 1,5 metre yüksekliğinde duvar örülerek kapatıldı. Mahalle sakinlerinden Mustafa Bölükbaşı (55), yıllar öncesi burasının yol diye bırakıldığını belirterek “Biz şu anki oturduğumuz arsayı Ahmet Kaplan"ın babası Selahattin Kaplan"dan satın aldık. Biz o zamanlar bu arsadan yol var biliyorduk. İmar"da burası yol olarak görünmüyor. Haliyle arsa sahibi de yol ortasına duvar örerek kapattı” dedi.

Yol ortasında duvar

Yol olarak bırakılan arsadan Tedaş"ın elektrik, belediyenin kanalizasyon ve su şebekesini geçirdiğini ifade eden Bölükbaşı, “Burada yol yoktu da Tedaş nasıl elektrik hattı, belediye nasıl kanalizasyon ve içme şebekesi çekti anlamış değiliz. Görüyorsunuz insanlar otomobilleriyle gelip geri dönmek zorunda kalıyorlar” dedi.

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ise, bahsedilen yolun Belediye imarında arsa olarak gözüktüğü ve herhangi bir yolun bu arsadan geçmediğini belirterek “Belediyemiz olarak en kısa zamanda başka bir bölgeden yol açmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.