Yüksekova 2016'ya zorluklarla başladı

Yüksekova 2016'ya zorluklarla başladı

Yüksekova’nın şehir merkezinde yapılan hasta kurtarma operasyonu tam anlamıyla nefesleri kesti. İki gündür aralıksız yağan kar ve tipiden dolayı Cumhuriyet Mahallesinde beyin kanaması geçiren 80 yaşındaki Ruhan Keskin’i kurtarmak için bütün mahalle seferb

A+A-

Yüksekova'da iki gündür aralıksız yağan kar ve tipi hayatı olumsuz yönde etkiledi.  Yüksekova'nın bütün köylere olan ulaşımını kesen kar ve tipi şehir merkezindeki mahallelere bile araçla ulaşmak imkansız hale geldi.

Yüksekova'nın şehir merkezindeki Cumhuriyet Mahallesinin kani heyder mıntıkasında bu sabah saatlerinde evinde beyin kanaması geçiren 80 yaşındaki Ruhan Keskin'in kurtarmak mahalle sakinlerine kaldı. Beyin kanaması geçiren Ruhan için 112 sağlık ekibine haber verilmesi üzerine kar ve tipiden dolayı açılmayan yollara gidemeyince, mahalle sakinleri seferber oldu. Ambulansın gelebildiği yere kadar, hasta yı sırtlayarak getiren mahalle ve hasta yakınları büyük bir fedakarlıktan sonra hastayı ambulansa yetiştirebildi.

Sabah beyin kanaması geçiren ve ancak öğle saatlerinde Keskin'i hastaneye yetiştirdiklerini belirten Alihan Keskin;  Annem sabahın erken saatlerinde beyin kanaması geçirdi. 112 sağlık ekibini aradık ve yolların açılması için belediye yide aradık. Ancak hem belediyenin araç yetersizliği hemde aşırı kar ve tipiden dolayı bir türlü mahalleye gelemediler. Cuma namazı sonrası Mahalle sakinleri toplanarak insan gücüyle yolları açmamıza yardımcı oldular. Bu esnada hasta olan annemi de sırtlayarak ambulansın getirebildiği yere kadar ulaştırdık' dedi. Bütün mahalle sakinlerine teşekkür eden Keskin;  mahalleliler büyük bir dayanışma örneği göstererek annemi hastaneye ulaştırmamıza yardımcı oldular' dedi.

Yüksekova Devlet Hastanesi kaldırılan Ruhan Keskin'in burada tedavi altına alındığı ve sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.