Yüksekova Belediye Spor maçı ertelendi, kulüpten karara tepki

Yüksekova Belediye Spor maçı ertelendi, kulüpten karara tepki

Bugün Yüksekova Şehir Stadı’nda oynanması planlanan Yüksekova Belediye Spor – Ağrı 1970 Spor maçı saha zemininin kötü olduğu gerekçesiyle ertelenirken, kulüp yönetimi karara tepki gösterdi.

A+A-

Bölgesel Amatör Ligi (Bal) 1. Grup'ta mücadele eden Yüksekova Belediye Spor, sahasında Ağrı 1970 Spor'u ağırladı. Grupta üst sıraları ilgilendiren kritik maç, saha zeminin kötü olduğu gerekçesiyle başlamadan ertelendi.

Saha zeminini inceleyen hakem heyeti, başlama saatine yakın maçı erteleme kararı aldı. Belediyespor kulübü ve taraftarlar, saha zemininin uygun olduğunu belirterek karara tepki gösterdi.

Kulüpten yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“03.03.2019 tarihinde Yüksekova Belediye Spor ıle 1970 Ağrı Spor arasında oynanması gereken Bölgesel Amatör Ligi (BAL) 1. Grup  maçının ertelenmesi, Ağrı 1970 Spor ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) yanlı davranması, Pazartesi gününden itibaren masa üzerinde çevirilen oyunlarla hayata geçirilmesine sebep olmuştur. Yıllardır bu sahada bu maçlar oynanmıştır. Neden oynamaya elverişli değildir? Silopi sahası pirinç tarlası iken ve maç oynanıyorsa, böyle bir sahada oynanmaması düşündürücüdür.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve hakem komitelerinin kulüp ve kulüp yönetimlerini dikkate alması ve grupta şampiyonluğu etkileyecek önemli bu maça akademi liginin yöneten bir hakemin de verilmesi ayrı bir handikaptır. İlçemiz kulübü, 1986'dan beri profesyonel ve amatör spor kulübü olarak mücadele etmektedir.

Zaten maddi  ve manevi olarak fazla bir katkı sunmayan  Federasyon'un ve hakem komitelerinin kulüplere eşit yaklaşmaları temennimizdir. Yoksa bu kulüplerin tamamının yaşam hakkı kaybolmakla karşı karşıyadır. Ayrıca ilçemizdeki spor kamuoyu ve taraftarlar; stadımızın şehir merkezine uzaklığını bir cefa olarak görmelerine rağmen büyük bir fedakarlık örneği göstererek stadı doldurmuştur. Sebepsiz ve sudan ucuz bir kararla seyircimizi de hüsrana uğratmıştır. Böylesi bir durumu Türk futbolu ve ilçemiz spor kamuoyuna saygısızlık olarak görmekteyiz.”

Maç ile ilgili kararı Türkiye Futbol Federasyonu verecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.