Yüksekova'da 1000 fidan toprakla buluştu

Yüksekova'da 1000 fidan toprakla buluştu

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Adalet Bakanlığına ile Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ortakla düzenlenen ‘Adalet Ormanı’ etkinliği kapsamında 1000 adet fidan dikildi.

A+A-

YÜKSEKOVAGÜNDEM

YÜKSEKOVA - Esendere yolu üzerinde bulunan Dilimli Barajı yamacına ‘Adelet Ormanı' etkinliği kapsamında 1000 fidan dikildi.

Düzenlenen etkinliğe Yüksekova Kaymakamı Ramazan Kendüzler, Yüksekova Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gürdoğan,Garnizon Komutan Yardımcısı Albay Barış Ateş, Şemdinli, Esendere ve Büyükçiftlik Belediye Başkanları, İlçe Emniyet müdürü Haluk Baş, Urumiye Başkonsolosu Osman Peşmen'nin eşi Ayşegül Peşmen, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, kurum amirleri, Dernek temsilcileri, Siyasi parti temsilcileri katıldı.ada1Adalet Bakanlığına Bağlı Yüksekova Denetimlik serbestlik Müdürlüğü ile Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Hakkari Orman işletme Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Adalet Ormanı' projesinde 1000 fidan toprakla buluşturuldu.ada2 Protokol üyeleri ile Yüksekova Denetimlik serbestlik müdürlüğüne bağlı 50 yükümlü toprağı küreklerle kazıp fidanları ekti. Ekilen fidanlara can suyu verilerek hayırlı olması dilendi.ada3Burada gazetecilere kısa açıklama yapan Cumhuriyet Başsavıcısı Gürdoğan,” Adalet bakanlığı ceza Tevkif evi genel müdürlüğü ve Tarım ve orman bakanlığının birlikte organize ettiği ve Türkiye genelinde gerçekleştirilen fidan dikimi töreni için hepimiz buradayız. Aslında ülkenin birçok yerinde daha önce gerçekleşen bu programı biz daha yeni icra ediyoruz. Çünkü Yüksekova'nın iklim koşullarından dolayı. Özellikle ben bu organizasyonda emeği geçen ilçe tarım müdürlüğümüze, Orman müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Sayın Kaymakamımıza çok teşekkür ediyorum. Umarım bu yeşeren fidanlar gelecek için birer umut olur. İlçemize hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.ada4
ada5

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.