Yüksekova’da “19 Ekim Muhtarlar Günü” Kutlandı

Yüksekova’da “19 Ekim Muhtarlar Günü” Kutlandı

Yüksekova'da '19 Ekim Muhtarlar Günü' düzenlenen programla kutlandı.

A+A-

MUSA DÜZENCİ/YÜKSEKOVAGÜNDEMfotoicYüksekova Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezi'nin konferans salonunda gerçekleştirilen programa Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet, Yüksekova Cumhuriyet Başsavcısı Turgut Türkmen, AK Parti İlçe Başkanı Müslüm Ortay, kurum amirleri ve mahalle ile köy muhtarları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet, muhtarlığın yerel yönetimler içindeki yerine değindi. Kaymakam Çenet şöyle konuştu: "Sayın Cumhurbaşkanımızın yerel yönetimlerden gelen tecrübesi, birikimi muhtarlarla omuz omuza vererek elde ettiği başarılar muhtarlarımızın öneminin kat kat artırmıştır. 2002 yılı bittiğinde muhtarların 120 lira olan maaşı bugün on kat artarak bin 300 lira olmasıyla sonuçlanmıştır. Muhtarlık kamu yönetimiyle halkımız arasında çok önemli bir köprüdür ve halkımızın mahallesinde ilk başvuru merkezidir. Muhtarlarımız her ne kadar vicdanlarının sesini dinleyerek, kaymakamlarıyla daire amirleriyle el ele, omuz omuza vererek vatandaşlarımızın sorunlarını ele alırsa bizler de görev yaptığımız yerlerde o kadar başarılı oluruz. Bizler vatandaşlarımızı kucaklamakla mükellefiz. Tüm muhtarlarımızın muhtarlar gününü kutluyorum"

Ardından muhtarlar adına konuşan Esenyurt Mahalle Muhtarı Selim Genç muhtarların ülkede demokrasinin gelişimine katkıda bulunduğunu belirterek, "Muhtarlık yönetime katkıda sağlamanın önemli araçlarından biridir. Muhtarlar vatandaşlarımızın kolay ve hızlı bir şekilde ulaşıp sorunlarını dile getirdiği en yakın yönetim kademesi olması itibariyle de kamu hizmetlerinin yürütülmesinde rolü büyüktür" diye konuştu. Program, verilen kokteylle son buldu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.