Yüksekova’da 19 Mayıs Kutlaması

Yüksekova’da 19 Mayıs Kutlaması

Yüksekova'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı.

A+A-

YÜKSEKOVAGÜNDEM

Yüksekova Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başlayan tören, Selahattin Eyyubi Kültür Merkezinde devam etti. Kutlamaya Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaçıkçı, Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Özcan, Garnizon Komutan Vekili Albay Mahmut Büyükcıngı, Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gürdoğan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Kurdoğlu, Emniyet Müdürü Haluk Baş ve kurum amirleri katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Yüksekova Kaymakamı Mahmut Kaçıkçı, yaptı.

Kaşıkçı,  “PKK, DEAŞ ve FETÖ terörü, insanlarımız rahat olmasın kendi içiyle uğraşsın, üretmesin, büyümesin ve gelişmesin benim insanım refaha erişmesin istiyorlar.  Bütün derleri bu. Kendi insanları refah içerisinde yaşasın ama Orta Doğuda Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir devlet olmasın İran, Suriye, Libya ve Irak olmasın. Adı baharda başlayan bir yolculuk vardı. Baharın getirdiği sonuç hepsine kış geldi. Libya diye bir devlet yok. Suriye var yok. Irak kendi içerisinde kavgalı, hani insan hakları hani demokrasi gelecekti. Suriye'ye demokrasi getireceğiz dediler ama mülteciler sığınacak yer arıyorlar.

Bunları dertleri refah huzur değil.  Bu Coğrafya'da insanlarımızın refahı artsın, büyüsün, gelişsin böyle bir dertleri yok. Ankara'sında, İstanbul'unda, Yüksekova'sında niye bomba patlatıyorlar. Bütün mesela orda zamanında cephede yenemediklerini hıncını tutuyorlar” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Spor Bayramı kapsamında çeşitli müsabakalarda dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi. Daha sonra Yüksekova Gençlik Merkezi öğrencileri, kendi kategorilerinde gösteriler yaptı.

 

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.