Yüksekova’da 3 saat süren hasta kurtarma operasyonu

Yüksekova’da 3 saat süren hasta kurtarma operasyonu

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yolu kar ve tipiden kapanan köyde rahatsızlanan felçli ve şeker hastası Orhan Aktolga, ekiplerin üç saatlik çalışmasıyla hastaneye ulaştırıldı.

A+A-

MUSA DÜZENCİ/YÜKSEKOVAGÜNDEMfotoic

İlçeye 20 kilometre uzaklıkta bulunan Adaklı (Alekana) köyünde felçli ve şeker hastası olan Orhan Aktolga (50) aniden rahatsızlanması üzerine yakınları tarafından araçla hastaneye götürülmek istendi. Ancak kar ve tipiden dolayı yolun kapalı olması sebebiyle hasta yakınları durumu hemen 112 Acil Servis ekiplerine bildirdi.

Sağlık ekipleri yolu kar nedeniyle kapanan köye gidemeyince İl Özel İdaresi Yüksekova Şantiye Şefliğine bağlı karla mücadele ekipleri yolu açmak için çalışma başlattı.videoicİl Özel İdaresi Yüksekova Şantiye Şefliğine bağlı karla mücadele ekipleri, yoğun çalışmalar sonucu yaklaşık üç saatlik çalışma ile hastaya ulaştı. Yapılan ilk müdahalenin ardından Aktolga, Yüksekova Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

“FELÇLİ VE ŞEKER HASTASI”

Köy yolunda kar ve tipinin yoğun olduğunu söyleyen Aktolga'nın yakını Uğur Töreci: “Şeker hastası olan komşumuz grip hastalığına yakalanmış. Yollar kapalı olduğu için yetkililerden yardım istedik şuan ambulans ile Yüksekova şantiye şefliğine bağlı ekipler geldi. Allah nasip ederse ambulansla hastaneye götüreceğiz. Hastamızın vücudunun bir bölümü felçli ve yaklaşık 1-2 gündür hastalığı ağırlaştı. Biz hastaneye götürmek istedik ancak fırtına ve tipi nedeniyle yollarımız kapalıydı, sağ olsun yetkilileri aradık ve hastamızı almak için köye geldiler” şeklinde konuştu.

“TİPİ VE FIRTINA YOLLARIMIZ KAPATTI”

Aktolga'nın ağabeyi Sait Aktolga: “Kardeşim şeker hastası ve felçli birkaç gündür hasta ve biz hastaneye götüremedik. Yolarımız kapalı kaç gündür tipi ve fırtına var. Kardeşimde bu gün biraz daha rahatsızlanınca mecburen yetkililere haber verdik, sağ olsunlar hemen geldiler. Allah hepsinden razı olsun” dedi.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.