Yüksekova’da ‘7 Bölge, 7 Türkü’ müzik dinletisi etkinliği

Yüksekova’da ‘7 Bölge, 7 Türkü’ müzik dinletisi etkinliği

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Dedeler köyündeki Şehit Piyade Er Metin Artık İlkokulu öğrencileri tarafından ‘7 Bölge, 7 Türkü’ müzik dinletisi etkinliği düzenlendi.

A+A-

YÜKSEKOVAGÜNDEM

İlçeye 13 kilometre uzaklıkta bulunan Dedeler köyü ilkokul öğrencileri tarafından ‘7 bölge,7 türkü müzik dinletisi' etkinliği düzenledi

Etkinlik, öğrenciler arasında yapılan bilgi yarışmasıyla başladı. Ardından öğrenciler tarafından semazen gösterisi ile 7 bölgeye ait türküler seslendirildi. Her bölgeye ait ürünler ve yöresel kıyafetlerin de sergilendiği stantlar büyük beğeni topladı.Yüksekova'ya 4 yıl önce atanan sınıf öğretmeni Alime Taşçı'nın öğrencileri ile hazırlamış olduğu ve Türkiye'de ilk defa yapılan ‘7 bölge, 7 türkü müzik dinletisi' veliler tarafından tam not aldı. Sınıf öğretmeni olarak atanan ve bu sene müdür yardımcısı olan Alime Taşçı ”Yüksekova'ya 2015 Şubat ayında atandım. Bu yıl okul müdür yardımcısı oldum ama 3'üncü ve 4'üncü sınıf öğrencilerinin derslerine hafta'da 2-3 saat girerek çocuklara bölgeleri tanıttım. Aslında ortaokul ve lise düzeyi olacak şekilde bölgeleri işledik. Her bölgenin kendisine ait türküsünü öğrettim çocuklara o yüzden müzik dinletimiz vardı. Onun dışında her bölgenin yer şekillerini, ürünlerini, dağlarını, su kaynakları ve bunlarla ilgili bilgi verdik. Bu gün okulumuzda 3'üncü, 4 ‘üncü sınıflar arası bilgi yarışması yaptık. Aynı zamanda çocukların 7 bölgeye ait türkü seslendirdiler. Yüksekova'dayken çocuklara Türkiye'nin her bölgesini adım adım gezdirdim. aslında köy okulunda olduğumuz için çocuklar internetle fazla haşır neşir değiller o yüzden resimlerle de olsa İstanbul boğazını, Pamukkale travertenlerini ve Türkiye'nin birçok önemli kültür merkezini öğrendiler. Bunun yanında stantlar kurup her bölgenin kendisine ait ürünlerini sergiledik. Yöresel yemekler yaptık” ifadelerini kullandı.

Etkinliğe Yüksekova Milli eğitim Şube müdürleri ve veliler katıldı. Etkinlikte katılımcılara yöresel ikramlarda bulunuldu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.