Yüksekova'da Bilim Fuarı

Yüksekova'da Bilim Fuarı

Yüksekova ilçesinde, 15 Temmuz Şehitleri Ortaokulu tarafından düzenlenen, 'Bilime İz Bırakıyoruz' TÜBİTAK Bilim Fuarı ilgi gördü.

A+A-

Milli Eğitim Bakanlığıyla TÜBİTAK arasında imzalanan “Eğitimde İşbirliği Protokolü” kapsamında bilimin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla 15 Temmuz Şehitleri Ortaokulu tarafından düzenlenen " Bilime İz Bırakıyoruz" Bilim Fuarı açıldı.

Okulun bahçesinde düzenlenen fuarda, 22 öğrencinin hazırladığı 11 çalışma yer aldı. Fuarda görev alan öğrenciler, katılımcılara projeleri hakkında bilgi verdi.

Fuar açılışına Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, 3'üncü Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel, Yüksekova Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Özcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı, Şube Müdürü Cumali Kaya, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Fuarda kısa bir açıklama yapan Kaymakam Kaşıkçı, “Çocuklara verdikleri öneme vurgu yaparak, onların geleceğin emanetçileri olduğunu belirterek, Projeleri inceledik. Bu incelemede çocukların okulda ve günlük hayatta öğrendiklerini farklı deneylere, farklı oyunlara ve çalışmalara dönüştürdüklerini gördük. Bilimsel ve sanatsal yeteneklerini sergilediler. Biz de burada çocuklarımızla bir arada olduk. Bundan sonra da onların yanında olmaya devam edeceğiz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.