Yüksekova'da 'Bilinçsiz Avcılar'

Yüksekova'da 'Bilinçsiz Avcılar'

Yüksekova Büyükçiftlik Beldesinde ‘bilinçsiz avcılar’ tarafından vurulan Kızıl Şahin ile Büyükbaş Baykuş yaralı halde bulundu, yaralı iki kuş İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne getirildi.

A+A-

YÜKSEKOVAGÜNDEM

İlçe’ye 22 km uzaklıkta bulunan Büyükçiftlik Beldesi sakini Müjdat Güler iki yaralı kuş buldu. Kuşların yaralı olduğunu fark edip, Yüksekova ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne getirdi. Burada kuşlara yapılan muayenede iki kuşunda tüfekle yaralandığı ve yapılan müdahaleden sonra cerrahi tedavileri için, Van Yüzüncü yıl Üniversitesi Hayvan Hastanesine gönderildi.

"İKİ KUŞTA TÜFEKLE KANATLARINDAN VURULMUŞLAR"

Kuşları birer gün arayla bulduğunu belirten Belde sakini Müjdat Güler, “Evimizin bahçesi ağaçlık olduğu için birde sakin ve beldeden uzak olmasından dolayı kuşların orayı tercih ettiğini düşünüyorum. Bu durumlar daha öncede oldu. bulduğumuz kuşların yarasının tedavi edilecek durumda olanlarının tedavisini kendimiz yapıp doğal yaşam alanlarına geri bıraktık. Fakat en son karşılaştığım bu durum çok üzücü çünkü bulduğum iki kuşta tüfekle kanatlarından vurulmuşlar, açlık ve susuzluktan bitap düşmüşlerdi. Özellikle birer gün arayla bulduğum bu kuşlar dışında doğada bilinçsiz avcılar tarafından vurulmuş olan kuşların olabileceğine de inanıyorum. Buradan tüm yetkililere çağrım şu ki ne olursa olsun zararsız olan bu hayvanların öldürülmesine ve bu şekilde yaralanmalarına engel olalım” dedi.


"YILMAZ: BU ZİHNİYETE BİRAN ÖNCE DUR DEMELİ"

Kuşları teslim alıp tedavisini yaptırdıktan sonra cerrahi tedavinin gerek duyulduğunu ve bunun için Van Yüzüncü yıl Üniversitesi Hayvan Hastanesine sevkini çıkaran Yüksekova İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cezmi Yılmaz “İnsanlarımızı anlamak çok zor bu hayvanların ikisi de çok zararsız. Bilinçsiz bir şekilde avcılık yapıp önlerine gelen her kuşu acımasızca vuran bu zihniyete biran önce dur demeli. Bu konuda bize düşen neyse elimizden geleni yapacağız. Bu şekilde yaralı bulunan hayvanlarımıza sahip çıkalım ve lütfen bu konuda kurumumuza başvurun” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.