Yüksekova'da Doktorlar Grev'de

Yüksekova'da Doktorlar Grev'de

Yüksekova Devlet hastanesi Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde görevli Göğüs Cerrahisi Uzmanı Operatör Doktor Kamil Furtun için basın açıklaması yapılarak, bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirildi

A+A-

MUSA DÜZENCİ/YÜKSEKOVAGÜNDEM

Sağlık Bakanlığının aldığı kararla Türkiye genelinde olduğu gibi Yüksekova Devlet Hastanesinde sağlık çalışanlar iş bırakma eylemi yaptı. Sabah 09.00 iş bırakma eylemi yapan doktorlar ve sendika üyeleri “sağlık çalışanlarına uzanan eller kırılsın' şeklinde slogan da attı.

Yüksekova Devlet Hastanesi Başhekimliği önünde toplanan doktorlar ve sendika çalışanları iki ayrı açıklamalarda bulunarak, sağlık çalışanlarına yapılan şiddetleri kınadı.

Sağlık çalışanlarının kaldığı şiddet maruz nedeniyle açıklamalarda bulunan Yüksekova Devlet Hastanesi Başhekimi Esen Poyraz, “Biz hekimler çocukluk yıllarından bu yana oyunlarımızdan, gezmelerimizden, sosyal hayatımızdan vazgeçerek hep daha çok çalışmış, dereceler yapmış ve tıp fakültesine girerek hayallerimizi gerçekleştirmiştik.”dedi.

01-hastane

Fakülte hayatımızda da yoğun dersler, sınavlar ve nöbetler ile kendimizi ihmal edip, işimizi daha iyi öğrenmeye ve insanlığa faydalı olmaya çalıştıklarını ifade eden Poyraz, “Ettiğimiz yeminle dil, din, ırk, mezhep gözetmeksizin tüm hastalarımıza yardım etmeye, dertlerine derman olmaya çalışmaktayız. Bize gelenlerin kim olduğuna bakmadan insan olarak değerlendirmekte ve hastalıklarına odaklanmaktayız. Hekimlerle beraber diğer tüm sağlık çalışanlarımız da büyük fedakarlıkla gece gündüz demeden hastalarımıza sağlık hizmeti sunmaktadırlar.

'ONUNLA BİRLİKTE HEPİMİZ KATLEDİLDİK'

Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'nde görevli Göğüs Cerrahisi Uzmanı Operatör Doktor Kamil Furtun'un geçen hafta hunharca katledilmiştir. Yılın doktoru seçilen, çevresi tarafından sevilen, evli ve bir çocuk babası Dr. Kamil Furtun değil tüm hekimlik onuru, tüm insanlık, verilen bütün emeklerdir. Onunla birlikte hepimiz katledildik. Dedi.

02-hastane

Daha sonra açıklama yapan SES sendikası çalışanları adına açıklama yapan Fikret Çalağan, “Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'nde görevli Göğüs Cerrahisi Uzmanı Operatör Doktor Kamil Furtun'un silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmesi nedeni ile 1 Haziran 2015 Pazartesi günü tüm kamu sağlık kurumlarında hizmet üretmeyeceğiz.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.