Yüksekova’da Evi Yıkılan Aileler Çözüm Bekliyor

Yüksekova’da Evi Yıkılan Aileler Çözüm Bekliyor

Sokağa çıkma yasağının 78 gün sürdüğü Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde operasyon sırasında evleri yıkılan ve gidecek yeri olmayan vatandaşlar, havaların soğuması ile zor günler yaşamaya başladı. Vatandaşlar, yetkililerden yardım beklediklerini söyledi.

A+A-

Yüksekova'da başlatılan operasyonlar kapsamında 13 Mart'ta sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Halkın büyük bir bölümü ilçeyi boşaltırken 78 gün süren sokağa çıkma yasağında sürdürülen operasyonlar sırasında birçok ev kullanılmaz hale geldi. 30 Mayıs'ta kısmi olarak kaldırılan sokağa çıkma yasağının kaldırılması ardından ilçeye dönen aileler zor günler yaşamaya başladı. Bazı aileler devletin verdiği kira yardımıyla ev bulup taşınırken, ev bulmayan ve maddi imkanı olmayan bazı aileler ise yıkılan evlerini yanında kurdukları derme çatma yapılarla güç koşullarda yaşamak zorunda kaldı.

İlçenin Cumhuriyet mahallesi'nde oturan Gürlle ailesinin de operasyonlar sırasında evleri büyük hasar aldı. Ev sahibi Abdull Mecit Gürlle, ”Evim, eşyalarım yandı, hiç bir şey kurtaramadım. Önümüz kış havalar soğudu. Evimizi kendi imkanlarımızla bir şekilde onarmaya çalışıyorum. Kışın rahat edebilmek için çamurla yıkılan, yıkılan duvarlarımızı kapatmaya çalışıyorum. Yüksekova'nın kışın soğu çok çetindir.” Dedi.

‘ORTADA KALDIK'

Mahalle sakinlerinde Hamdiye Gürlle , “Çoğluk, çocuk perişanız kış geldi okullar başladı. Çocuklarımızın hangi okula gideceği daha belli değil ne gidecek bir evimiz var ne de gidecebileceğimiz bir yerimiz var. Mağduruz ortada kaldık.Evde bir iğne dahi almadan gittik. Yasak kalktıktan sonra geldiğimizde evden geriye sadece küller kalmıştı.” Dedi.

‘OKULA ARA VERMEK ZORUNDAYIM'

7. sınıf öğrencisi Melisa Gürle, ise “ Gidecek yerimiz olmadığı için mecburen yakılan ve yıkılan evimizde kalıyoruz. Geceleri çok soğuk oluyor önümüz kış ne yapacağımızı bilemiyoruz.”

Okullarını yıkıldığını söyleyen Gürlle,  “Bundan önce Cumhurriyet ilk öğretim okulunda eğitim görüyordum. Okulumuzda yıkıldı. Şimdi hangi okula gideceğimi bilemiyorum. Bu sene eğitime ara vermek zorunda kalacağım. Okul bizden uzakta akşam çıktığımda hava kararıyor korkudan gelip gidemiyorum. Geçen sene de olaylar nedeniyle bir çokkes okula gidemedim derslerden ve konulardan hep geride kaldı.”Dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.